Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bal Borsasında ilk gong çaldı 

 
 
Muğla Bal Borsası, Vali Fatih Şahin tarafından çalınan gongla işlem yapmaya başladı. Bal borsasında brokerlerin aynı anda işlem yapacağı müzayede salonu ile video-wall görüntü sistemi bulunuyor.

Muğla Ticaret Borsası tarafından balın kalitesini artırmak ve ülke genelinde pazar fiyatını dengelemek amacıyla kurulan bal borsası Vali Fatih Şahin tarafından çalınan gongla işlem yapmaya başladı.

Merkeze bağlı Bayır beldesinde kurulan ve 60 bin liraya mal olan bal borsasının açılışında konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin, amaçlarının arıcılığın değerini bulması olduğunu dile getirdi.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz ise, Muğla'nın 700 bin kovanı ve 7 bin arıcısıyla Türkiye'nin arıcılık açısından en önemli kenti olduğuna işaret ederek, "Muğla çam balı üretiminde Türkiye ve dünyanın göz bebeği. Buraya Türkiye'nin her bölgesinden arıcı gelerek üretim yapıyor" diye konuştu.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün de yüzde 68'i ormanlarla kaplı Muğla'da ekonominin sadece turizm olmadığını, başka değerlerin de ön plana çıkarılarak dünyada marka haline gelinmesi gerektiğini dile getirdi.

Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Hurşit Öztürk, bal borsasının fiyatları dengeleyerek üretici ve satıcıyı koruyacağını söyledi.

Muğla Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hasan Gökmen ise, dünya bal kenti Muğla'da bal borsasını açmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

60 bin liraya malolan bal borsasında brokerlerin aynı anda işlem yapacağı müzayede salonu ile video-wall görüntü sistemi bulunuyor. Müzayede salonunda üreticiler ve satıcılar bir araya gelerek internet ortamında anlık açıklanacak fiyatlarla balın satış değerini belirleyecek.








http://www.tarimtv.gov.tr/

Ekleme Tarihi
19.04.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Bal Borsası
Link: Bal Borsasında ilk gong çaldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız