Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kiraz Üreticileri Rekolteyi Düşük Bekliyor 

KİRAZ ÜRETİCİLERİ REKOLTEYİ DÜŞÜK BEKLİYOR


MANİSA (İHA) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün merkez ilçeye bağlı Sancaklı Bozköy'e gerçekleştirdiği gezide konuşan kiraz üreticileri, bu yıl rekolteyi düşük beklediklerini söyledi.
 
Manisa Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Kabasakal’ın koordinesiyle Çetin Akbulat’ın kiraz bahçesinde başlayan incelemeye Vali Halil İbrahim Daşöz’ün yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Doğru, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Ahmet Işık, Manisa Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Kabasakal, Sancaklı Bozköy Belediye Başkanı Mehmet Batı, Karaoğlanlı Belediye Başkanı Ali Nalbant, Sancaklı Bozköy ve Karaoğlanlı beldeleri mahalle muhtarları ve beldedeki kiraz üreticileri katıldı. Tarım Bakanlığı’ndan Yüksek Ziraat Mühendisi Selda Kızılok Altan Vali Halil İbrahim Daşöz ve protokol üyelerine İyi Tarım Uygulamaları Projesi, kiraz tarımı ve ilaçlama teknikleri hakkında bilgi verdi.

"İKLİM ŞARTLARI DOLAYISI İLE REKOLTE DÜŞÜK BEKLENİYOR"
 
Türkiye’nin ilk erkenci kirazlarının üretildiği Sancaklı Bozköy beldesinde 380 çiftçinin iyi tarım uygulamasıyla ilgili eğitim ve sertifika aldığı, Tarım İl Müdürlüğünce ihraç edilen ve iç piyasaya sürülen kirazlarda yapılan testlerde en az kalıntıya bu bölgede üretilen kirazlarda rastlandığı belirtildi. Manisa Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Kabasakal, bölgede Sancaklı Bozköy başta olmak üzere Karaoğlanlı, Sancaklı İğdecik, Çobanisa, Çeşmebaşı köylerine hizmet verdiklerini belirterek, “Merkez olarak 17-18 ton ihracatlık kirazımız var. Bir bu kadar da iç piyasaya veriyoruz. Bu sene iklim şartları dolayısı ile rekolte düşük bekleniyor. Dolayısıyla fiyat biraz pahalı olacak. Bölgemizde İyi tarım uygulamaları, global tarım yapıyoruz, izlenebilir tarım politikaları uyguluyoruz” diye konuştu.

"BİLİNÇLİ ÇİFTÇİLERİMİZ VAR"
 
Vali Halil İbrahim Daşöz de, “Manisa’mızın kirazı zaten marka. Erkenci olarak Sancaklı Bozköy ve bu bölge, daha sonra Salihli, arkasından da Demirci ve Gördes gelmekte. Türkiye’de kirazı en kaliteli, en erken çıkaran bölgelerden bir tanesiyiz. Üretim miktarı olarak ilk üçün içindeyiz. Ağaç sayımız olarak Türkiye’de birinciyiz. Gerçekten üzüm ve zeytinden sonra rekolte olarak en yaygın ürünümüz kiraz. Buradaki kirazlar da çok lezzetli ve çok tutulan kiraz çeşitleri. Merkeze bağlı Sancaklı Bozköy kiraz üretim bölgemizin başında geliyor ve erkenci kiraz yetiştiriyorlar. İyi tarım uygulamalarını yerinde görmek için geldik. İyi tarım örnek tarımcılık anlamına geliyor. Zirai ilaç kullanımının bilinçli yapılması anlamına geliyor. Hem çevre için hem de insan sağlığı bakımından zararsız tarım uygulaması anlamına geliyor. Dolayısıyla bu uygulamaları çiftçilerimizle beraber yerinde görmek amacıyla sezon başında buraya bu geziyi yaptık. Gördüğümüz manzaradan çok mutlu olduk, gerçekten çok bilinçli çiftçilerimiz var. Gerçekten işin içine uzmanlık katılmış, ben bütün çiftçilerimizi kutluyorum. Bu yıl bereketli ve hayırlı bir yıl olmasını diliyorum” dedi.
Vali Daşöz ve beraberindekiler, kiraz bahçelerindeki incelemenin ardından beldedeki Kiraz Alım Merkezlerini ve Sancaklı Bozköy’deki esnafı ziyaret etti.
 
 
 

Ekleme Tarihi
01.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kiraz Üreticileri Rekolteyi Düşük Bekliyor
Link: Kiraz Üreticileri Rekolteyi Düşük Bekliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız