Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çiçekçilik Sektörü Yalova'da Masaya Yatırılacak

Türkiye'nin en büyük süs bitkisi üreticilerinden Yalova'da çiçekçilik sektörü masaya yatırılacak.

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü ve Yalova Üniversitesi tarafından organize edilen Süs Bitkileri Kongresi 6-9 Mayıs tarihleri arasında enstitü toplantı salonunda yapılacak. Süs bitkileri alanında son yıllarda yapılan araştırmaların tartışılacağı 5. Süs Bitkileri Kongresi

6 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 10.00'da başlayacak. Dört gün sürecek kongrede 7 çağrılı, 64 sözlü ve 187'si poster olmak üzere toplam 258 tebliğ sunulacak.

Kongre ile ilgili açıklama yapan Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, "Üniversitelerimizin ziraat, orman, fen fakülteleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı araştırma enstitülerinde çalışan bilim adamlarının süs bitkilerine yönelik ıslah ve genetik, yetiştirme teknikleri, biyoteknoloji, doğal bitkiler ve kültüre alma, hastalık ve zararlılar, mekanizasyon, hasat ve hasat sonrası fizyolojisi, muhafaza, tarihte süs bitkilerinin kullanımı, değerlendirme ve pazarlama gibi konularda yaptıkları araştırma-geliştirme çalışmaları 19 ayrı oturumda tartışılacak. Elde edilen sonuçlar kongre sonrasında kitap halinde yayınlanacak. Kongrenin son günü olan 9 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 15.45-17.00'de 'Süs Bitkileri Açısından AR-GE Öncelikleri' konulu panel düzenlenecek.

Kongreye 350 kişinin katılmasını bekliyoruz. Bu tip organizasyonlarda araştırmacılar, öğretim üyeleri, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları süs bitkileri sektöründeki meseleleri ve çözüm yollarını bilimsel ve teknolojik gelişmeleri birlikte tartışıp değerlendirme imkanı buluyorlar. Bu değerlendirmelerden elde edilen sonuçlar hem Ar-Ge faaliyetlerinin artması hem de sektörün gelişmesi açısından büyük katkılar sağlayacak" dedi. - Yalova (İHA)

Ekleme Tarihi
02.05.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Çiçekçilik Sektörü Yalova'da Masaya Yatırılacak
Link: Çiçekçilik Sektörü Yalova'da Masaya Yatırılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız