Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Aydin’dan Karpuzculuk Ataği 

- AYDIN’DAN KARPUZCULUK ATAĞI
- AYDIN’DA ÖRTÜ ALTI KARPUZ YETİŞRİCİLİĞİ ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI


AYDIN (İHA) - Aydın’da çalışmalarına başlanılan ‘Örtü Altında Karpuz Yetiştiriciliği” projesi kapsamında dikilen fideler örtü altına alındı.
 
 
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce planlanan ve İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen “Örtü Altında Karpuz Yetiştiriciliği” projesi çalışmaları kapsamında fide dikimleri ve örtü altına alınması çalışmaları başladı.
 
 
“Örtü Altında Karpuz Yetiştiriciliği” projesi hakkında bilgiler veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, “İlimiz meyve yetiştiriciliğinde erkencilik büyük önem taşıdığından dolayı özellikle örtüaltı yetiştiriciliğinin pek bilinmediği yada yaygın olmadığı ilçelerimizde karpuz yetiştiriciliğinin örtüaltında yaptırılarak hasatta erkencilik sağlanması, dolayısıyla çiftçilerimizin ürünlerini daha iyi fiyatlardan satabilmesi, örtüaltı yetiştiriciliğin benimsenmesi ve yaygınlaşması amaçlıyoruz. Proje için 20 bin TL ödenek ayrılmış olup, proje çalışmalarına Şubat 2013 ayı tarihi itibarı ile başlanmıştır. Projemiz; Didim ilçemizden 3 çiftçi, merkez ilçe, Didim, Germencik, Karpuzlu ve Yenipazar ilçelerimizden birer çiftçimiz olmak üzere toplam 7 çiftçimizle 35 dekar alanda uygulanmak üzere arazi ve çiftçi tespitleri yapılmıştır. Projemiz çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulan erkenci çeşit hibrit (F1) hazır karpuz fidesi ile örtüaltı malzemeleri olarak kullanılmak üzere yay demiri ve örtü naylonu satın alınması amacıyla piyasa araştırması ve teklif mektubu alınması çalışmaları yapılmıştır” dedi.
 
Proje kapsamında üretilecek erkenci karpuzlar için hasat şenliği düzenleneceğini kaydeden Köksal, “Proje kapsamında kullanılmak üzere temin edilen fideler ile örtüaltı malzemeleri olarak yay demiri ve örtü naylonları, yapılmış olan planlama ve program gereğince 20 Mart 2013 tarihinde önceden tespitleri yapılan çiftçilerimize İl Müdürlüğümüzde teslim edilmiştir. Çiftçilerimize teslim edilen fideler 21 Mart 2013 tarihinden itibaren hava şartlarına bağlı olarak araziye dikimleri yapılmaya başlanmış olup, yay demirleri ve örtü naylonları da çekilerek örtü altında karpuz yetiştiriciliği projesi çalışmaları devam etmektedir. Örtü altında karpuz yetiştiriciliği projesi çalışmaları; Mayıs ayı içinde yapılması planlanan hasat şenliği ve tarla günü programı ile sonuçlanmış olacaktır” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
07.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Aydin, Karpuzculuk Ataği
Link: Aydin’dan Karpuzculuk Ataği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız