Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Narenciye Çalışma Grubu toplantısı Adana’da yapıldı 

Narenciye Çalışma Grubu toplantısı Adana’da yapıldı

 
 
ADANA (CİHAN)- Adana’da, Narenciye Çalışma Grubu'nun düzenlediği toplantıda, uruçgilin zararlı, hastalık ve yabancı ot problemlerinin tartışıldı.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma İstasyonu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından HiltonSA Oteli'nde düzenlenen toplantıda, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atakan, çok sayıda akademisyen ve yabancı katılımcı yer aldı.

Rektör Prof.Dr. Kibar, ÇÜ Ziraat Fakültesinin alanında Türkiye’nin en önde gelen fakültelerinden biri olarak Çukurova bölgesine hizmet verdiğini kaydetti. Çukurova bölgesinin Türkiye’nin en verimli ve üretken topraklarına sahip olduğunu ifade eden Kibar, bölgenin aynı zamanda Türkiye’de narenciyenin ana merkezi olarak kabul edildiğini belirtti. Prof. Dr. Kibar, Adana, Mersin ve Hatay’ı içine alan Çukurova bölgesinde yaklaşık 80 bin hektarlık bir alanda narenciye üretimi yapıldığını söyledi. Prof. Dr. Mustafa Kibar, Türkiye’deki limonun yüzde 90, greyfurtun yüzde 99’u, portakal’ın yüzde 64’ü ve mandalinanın yüzde 61’inin bu bölgede üretildiğini, üretim düzeyiyle Türkiye’nin, İspanya’dan sonra Akdeniz bölgesinin en büyük narenciye ihracatını yaptığını belirtti.

Prof. Dr. Mustafa Kibar, narenciye üretimi bölgemiz için önemli bir ekonomik değere sahip olduğunu, zararlıların ve hastalıkların narenciye üretimi üzerindeki olumsuz etkisinin önemli ekonomik kayıplara yol açtığını ifade etti. Söz konusu kayıplara bir çare olarak biyolojik mücadele yöntemlerinin kullanımının önem kazandığını belirten Prof. Dr. Mustafa Kibar, üreticilerin de talepleri doğrultusunda Biyolojik Mücadele yönteminin kullanımının gün geçtikçe arttığını belirtti.

Yarın sona erecek toplantıda yabancı katılımcılar da sunum yaptı.
CİHAN

Ekleme Tarihi
08.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Narenciye Çalışma Grubu ,Adana
Link: Narenciye Çalışma Grubu toplantısı Adana’da yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız