Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

BAKAN EKER ANTALYA'DA 

ANTALYA (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2016 yılında Expo’ya ev sahipliği yapacak olan Antalya’da, genel sekreterlik binasını hizmete açtı. Bakan Eker, açılışta yaptığı konuşmada Expo 2016’nın Antalya’nın ve Türkiye’nin dünyaya tanıtılması açısından son derece önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.


AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak’ın açılış konuşmasıyla başlayan törende, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye’nin yakın zamanda uluslararası organizasyonlardaki başarılarına dikkat çekti. Bakan Eker, Türkiye'nin yakın zamanda uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapma konusunda büyük mesafe kat ettiğini ve geçmiş yıllarda başlayan bu sürecin Expo’nun tarihinde ilk kez Türkiye’de ve Antalya’da "Çiçek ve Çocuk" temasıyla 2016 yılında düzenleniyor olmasının, bu sürecin çok önemli bir aşaması olduğunu vurguladı.

Kanun yayınlandıktan ve yetkinin kendilerine verilmesinin ardından, hazırlıkları en iyi ve hızlı bir şekilde sürdürmeye devam ettiklerinin altını çizen Bakan Eker, "Gerek yönetim kurulu olarak, gerek ajans olarak, gerek genel sekreterlik olarak ve ofis olarak bir yandan kurumsal yapımızı tamamlamak, bir yandan da Expo alanının alt yapısını tamamlamak için büyük bir özveri var. Burada 2 bin 500 metrekarelik alanda Expo, genel sekreterlik faaliyetlerini yürütecek. Ankara’da da ayrıca bir irtibat ofisimiz var ancak, asıl merkez Antalya" dedi.

Bir yandan Expo alanının düzenlenmesi, alt yapı inşası, suyu ve ulaşımı düzenlenirken, diğer yandan organizasyonun tanıtımının yapıldığını belirten Eker, "2016 vesilesiyle başta Antalya olmak üzere bütün Türkiye’yi dünyaya tanıtmak öncelikli amacımızdır. Her etkinliği, Expo benzeri uluslararası organizasyonları, sergileri takip edip orada; 'bu faaliyetlerin en güzeli 2016 yılında Antalya’da düzenlenecek. O tarihte sizi Türkiye'ye bekliyoruz' diyoruz" ifadelerini kullandı.

"BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ EXPO ALANININ HAZIRLANMASI"
Expo 2016’nın Antalya ve Türkiye’ye çok şey katacağına inandıklarını dile getiren Bakan Eker, "Gerek istihdam, gerek turizm, gerek alt yapı, gerek tanıtım konusunda büyük katkı sağlayacaktır. Bunun için hep birlikte düzenli bir şekilde çalışıyoruz. Yönetim kurulu toplantılarımızı aksatmadan yapıyoruz. Bizim bu yolda en çok istifade edeceğimiz ve destek beklediğimiz kuruluşlar Antalya'daki sivil toplum kuruluşları, odalar ve adı her ne olursa olsun siyasi partiler ve Antalya’da yaşayan herkestir. Şu ana kadar herkesin yapıcı katkıları ve işbirliği var. Bundan sonraki süreç Expo alanının hazırlanmasıdır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Expo Genel Sekreterlik binası, Bakan Eker, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ve Expo Genel Sekreteri Selami Gülay tarafından hizmete açıldı.
Binayı gezen Bakan Eker, yetkililerden bilgi aldı. 

Ekleme Tarihi
09.05.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bakan Eker Antalya'da




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız