Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarım Kredi Kooperatifleri’nden çiftçiye faiz indirimi 

Tarım Kredi Kooperatifleri’nden çiftçiye faiz indirimi

 
 
ANKARA (CİHAN)- Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı İlhami Teke, çiftçilere kredi faizlerinde indirim yaptıklarını duyurdu.

Teke, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada kullandırılan kredilerin faiz oranlarını yüzde 8’e çektiklerini bildirdi.

Tarımsal kredilerde sağlanan uygun koşullar ile üreticilerin gerçek gücünü ortaya koyduğuna işaret eden Teke, “10 sene evvel yüzde 60’lar seviyesinde olan kredi faiz oranları sıfır ile yüzde 8 ile 4 aralığına çekildi. Ayrıca indirimli krediler kapsamında sulamada ve hayvancılıkta sıfır faizli kredi uygulamamız devam etmektedir. Her zaman çiftçilerimizin yanında olan çiftçi dostu Başbakanımıza da kredi faizlerinin aşağıya çekilmesindeki ve sıfır faize kadar sübvansiyonlu kredi kullandırabilmemizdeki desteklerinden dolayı çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“TARIMSAL FAALİYETLERİN ÖNÜNÜ AÇTIK”

Teke, kısa bir süre önce kredi limitini 500 bin TL’ye çıkarıp Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarının tarımsal faaliyetlerini büyütmelerinin önünü açtıklarını aktarırken, şunları kaydetti:

“Uygulamaya konulan yeni projeler ve sektöre sunulan desteklerle; tarım sektörü son 9 senenin 8’inde büyüyerek yarım yüzyılın en istikrarlı dönemini yakaladı. Türkiye 188 ülkeye 16 milyar dolar tarımsal ürün ihraç eden bir ülke konumuna ulaştı. 62 milyar dolara ulaşan Tarımsal GSYH ile Türkiye dünyada 7’inci sıraya, Avrupa’da 1’inci sıraya çıktı.


Tarım Kredi Kooperatifleri tarımsal süreci çiftçinin en iyi şekilde değerlendirmesi için tüm gayretini ortaya koyarak çalışmaktadır. Hepimize düşen görev çiftçimiz adına tarımımızı geliştirmek ve büyütmek amacıyla el ele, omuz omuza vermektir. Üreticiye sunduğu hizmetler ve mevcut imkânları en doğru biçimde kullanarak, adeta Türk tarımının yüz akı olan Tarım Kredi Kooperatifleri, bu konuda üzerine düşecek her türlü görevi severek üstlenmeye ve elinden gelen her türlü gayreti ziyadesiyle göstermektedir. Son dönemde çiftçilerimize sunduğumuz hizmetler göz önüne alınırsa Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçi dostu bir kuruluş olduğunu ve bizimde çiftçilerimizin en güçlü teminatı konumunda olduğumuz görülecektir.”
CİHAN

Ekleme Tarihi
13.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçiye faiz indirimi
Link: Tarım Kredi Kooperatifleri’nden çiftçiye faiz indirimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız