Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Hobi Olarak Başladılar, Üretici Oldular  

HOBİ OLARAK BAŞLADILAR, ÜRETİCİ OLDULAR 
 EMEKLİ ASKER, POLİS EMEKLİSİ EŞİYLE BİRLİKTE HOBİ OLARAK BAŞLADIKLARI KİRAZ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE BAŞARI KAYDEDİNCE İŞİ BÜYÜTÜP PROFESYONEL ÜRETİCİ OLDU

 
BALIKESİR (İHA) - Balıkesir’in Havran ilçesinde yaşayan emekli Mehmet ve Emine Balaban çifti, hobi olarak başladıkları kiraz yetiştiriciliğini geliştirip 400 ağaçlık bahçe tesis etti.
 
 
Havacı astsubay Mehmet Balaban ile polis memuru eşi Emine Balaban, geçtiğimiz yıllarda emekli oldu ve bahçe işlerine merak sardı. 6 yıl önce bahçelerine birkaç tane ‘Bodur’ cinsi kiraz ağacı fidanı diken emekli çift, 4 yıl önce ağaçlarındaki dalların kirazlarla dolup taştığını görünce büyük sevinç yaşadı ve işi büyütmeyi kararlaştırdı. Tüm zamanlarını kiraz yetiştirmeye harcayan Balaban çifti, Havran Ovası’nda bulunan verimli arazilerine 400’ün üzerinde kiraz ağacı dikti. Kısa sürede büyük bir kiraz bahçesinin sahibi olan başarılı çift, yıllardır bölgede meyve yetiştiriciliği yapan çiftçiler tarafından da imrenilerek izlenmeye başlandı.
 
Havran Meyveciler ve Sebzeciler Odası’nın da desteğiyle kiraz üretimini daha da artırmaya çalışan Balaban çifti, bu yılın mahsulünde de bereket olduğunu söyleyerek, tonlarca kirazı ülkenin çeşitli bölgelerine satmaya başladıklarını açıkladı. Hırsızlık endişesiyle kiraz bahçesinde kendilerine bir baraka inşa eden çift, mahsul toplanana kadar bu barakada konaklarken, Balaban çiftinin yakın akrabaları da el birliği yapıp hasada yardımcı oluyor.
 
Sağlıkları yerinde olan emekli çiftlerin gün boyu bir iş yapmadan tatil yapmalarını istemeyen Mehmet Balaban, kendileri gibi bahçe işleriyle uğraşıp kar elde edebilen uğraşlar içine girmelerini istedi. Mehmet Balaban, “Biz eşim ile birlikte emekli olduktan sonra hobi olarak başladığımız kiraz yetiştiriciliğinde başarılı olduk ve kısa sürede saygın üreticiler arasına girdik. Allah’a şükür bahçemizdeki ağaçlardan topladığımız ürünler güzel kar bırakıyor” dedi.

Ekleme Tarihi
25.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Hobi Olarak Başladılar, Üretici Oldular
Link: Hobi Olarak Başladılar, Üretici Oldular




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız