Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Sucuk festivalinde 1,5 ton sucuk dağıtıldı

 
İSTANBUL - Kayserili dernekler İstanbul’da sucuk festivali düzenledi. 1,5 ton sucuğun dağıtıldığı programda, vatandaşlar sucuktan alabilmek için birbiriyle yarıştı.

Bahçelievler Belediyesi ve Tüm Kayserililer Yardımlaşma ve Kültür Derneği (TÜMKAYDER) tarafından Yeni Bosna Parkı’nda düzenlenen Sucuk Festivali’ne vatandaşlar akın etti. Öğleden sonra başlayan etkinlik için sabah saatlerinde parka gelmeye başlayan vatandaşlar, sabırsızlıkla sucukların pişmesini bekledi. Mehter takımının seslendirdiği marşlarla başlayan programda sıra sucuk ikramına gelince binlerce vatandaş bir anda mangalların etrafını çevirdi.

Yeni Bosna Parkı’nın bir çok noktasında özel olarak kurulan büyük mangallarda sucuklar pişmeye başladı. Etrafı keksin bir sucuk kokusu sararken vatandaşlar da uzun kuyruklar oluşturdu. Mangalda pişen sucuklar vatandaşlar tarafından kapışıldı. Kimi vatandaş bir tane zor alabilirken, bazıları ise 4-5 tane ekmek arası sucuğu kaptı. 14 tane çocuğu olduğunu belirten bir anne kucağına doldurduğu sucuk ekmekleri ve ayranları ailesine götürdü. İtiş kakış arasında sucuk ekmeği kapabilen hemen bir köşede afiyetle yedi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da bir süre sucuk pişirdi ve vatandaşlara ikram etti. Develioğlu, “Burada kendi yöremizle alakalı bir figürü hep birlikte paylaşıyoruz. Bu nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kayseri denince mantı, sucuk ve pastırma akla gelir. Kayseri sucuğunun nasıl olduğunu hem Kayserili olanlara hem olmayanlarla paylaştık.” dedi.

Ne kadar sucuk dağıtıldığı sorusuna Başkan Develioğlu, “Bir hayli dağıtıldı” cevabını verdi. Kayserililer Derneği Genel Sekreteri Yavuz Erendemir, “Miktar önemli mi? Biz ağayız. Burada doymadık insan kalmayacak.” diye konuştu.

TÜMKAYDER Başkanı Fatih Doğan da, “İstanbul’da tüm Kayserililer bütünleşsin. Sosyal aktivitelerini yapsınlar. Bu birikimlerini, mantısını, sucuğunu, yaşadıkları o sıcaklığı İstanbullu hemşehrileri ile paylaşsınlar. Mesele sadece Kayseri’den göçüp gelmek değil. Kayseri kültürüyle İstanbul kültürünü birleştimek.” ifadelerini kullandı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
27.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Sucuk festivali,TÜMKAYDER
Link: Sucuk festivalinde 1,5 ton sucuk dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız