Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
4. Didim Çiçek Şenliği Başladı 

4. Didim Çiçek Şenliği Başladı 
 
Didim Belediyesi, Didim Kent Konseyi ve Didim Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Didim Çiçek Şenliği" başladı.

Hisar Mahallesinde Apollon Tapınağı önünde 3 gün sürecek şenlik kapsamında mahalle rengarenk çiçeklerle doldu taştı.

3-5 Haziran tarihleri arasında bu yıl 4. sü gerçekleştirilecek olan Didim Çiçek Şenliği başladı. Hisar Mahallesi Apollon Tapınağı önünde gerçekleşen şenlik kapsamında İlçe Protokolüne açılış öncesinde karanfillerden yapılmış çiçek madalyonu takıldı ve açılış kurdelası kesildi. Açılışa Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve eşi, Didim Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Köseoğlu ve eşi, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi, Didim İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Didim Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Osman Ayyıldız, İl Genel Meclis Üyeleri Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış kapsamında Söke Belediyesi Bandosu şarkılar ve marşlar seslendirdi.

Ardından İlçe protokolü şenlik kapsamında açılan stantlar gezdi. İlk olarak okulların standını gezen ilçe protokolü daha sonra resim sergilerini ve fotoğraf sergilerini inceledi; motosikletli grupla sohbet etti.

Şenliğin açılış konuşmasını Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız yaptı. Ayyıldız 4.sü gerçekleşen şenliğin en mutluluk verici yanının Didimli çiçek üreticileri ile gerçekleşmesi olduğunu belirtti. Bundan sonra da üreticilerin desteğini görmek istediklerini belirten Ayyıldız "Tüm Didim'in bu vesile ile Didim Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ve şenliğimize ev sahipliği yapan Eskiköy'e sahip çıkarak bu canlı havanın sürekliliğinin sağlanması gerekir" dedi.

Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise şenliğe katılan insanların çiçek kadar güzel olduğunu belirterek, şenliğin geçtiği Didim'in ilk yerleşim yeri olan Eskiköy'ün Aydın Valisi Kerem Al ve Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nun destekleri ile kültürel mirasa kazandırıldığını belirtti. Kamacı gerçekleştirilen şenliğin içerisinde çeşitli yarış ve konseptlerin bulunduğunu da belirterek "İlçemizde her zaman çiçek gibi güzelliklerin yaşanmasını temenni ediyorum" dedi.

Başkan Kamacı, Söke Belediye Bandosu ekibi ile destek veren partidaşı CHP'li Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi'ye de teşekkür etti.

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise ilk görev yılında şenliğin 3.süne tanık olduğunu ve aradan geçen bir yılda şenlik adına ilerleme kaydedildiğini bunun sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek 22 üyesi olan Didim Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin ilçede üretim ve satış yapmasının önemli bir gelişme olduğunu şenliğin Didim'i çiçek bahçesine döndüreceğine inandığını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Söke Belediyesi Bando Şefine Belediye Başkanı Mümin Kamacı tarafından teşekkür belgesi ve çiçek hediye edildi. Sonrasında Artvin Yöresi folklor ekibi ve Didim Rumelili Romanlar Derneği Dans Topluluğunun gösterileri sahnelendi. Şenlikte Çiçek Şenliği dolayısıyla düzenlenen En Güzel Peyzaj konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu tarafından 100 liralık BİMEKS hediye çeki, teşekkür belgesi ve çiçek verildi. Etkinlik fasıl ekibi ve dans gösterileri ile sürdü. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte Didimliler keyifli saatler geçirdi. - AYDIN - (İHA)

Ekleme Tarihi
04.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: 4. Didim Çiçek Şenliği Başladı
Link: 4. Didim Çiçek Şenliği Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız