Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çiçekçilik Organize Üretim Bölgesi İçin İlk Adım Atıldı 

ÇİÇEKÇİLİK ORGANİZE ÜRETİM BÖLGESİ İÇİN İLK ADIM ATILDI 


MERSİN (İHA) - Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, 4 bin dekarlık alanda yapılan çiçek ve süs bitkileri yetiştiriciliğiyle Türkiye’nin bu alanda en önemli üretim merkezi olan Mersin’e Çiçekçilik Organize Üretim Bölgesi kurulması yönünde Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün etüt çalışmalarına başladığını söyledi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Dinçer, Mersin’de 3 bin 900 dekarlık alanda çiçek ve süt bitkileri yetiştiriciliği yapıldığını ve gül üretiminde Mersin’in Türkiye birincisi olduğunu vurgulayarak, çiçekçilik organize üretim bölgesinin, turizmle birlikte doğayı kirletmeden yürüyebilecek bacasız sanayilerden biri olduğunun altını çizdi. Dinçer söz konusu çiçekçilik organize üretim bölgesinin Mersin’e kazandırılması halinde bu işyerlerinde binlerce ara elemanın işe yerleştirilip bir o kadarda vasıfsız iş gücünün vasıflı hale dönüştürüleceğine dikkat çekerek, “ Bölgenin kurulması istihdama çok büyük oranda katkı sunulacak. İlimizdeki vasıfsız iş gücünü vasıflı hale dönüştürme anlamında çiçekçilik organize üretim bölgesi büyük fırsat olacak. Ayrıca sera yetiştiriciliği, ziraatçılık, nakliyatçılık tetiklenecek. Organize üretimle birlikte hedef ihracata dönecek. Antalya’da örneği olduğu gibi ilimizde de çiçekçilik üzerine fuarlar ve festivaller düzenlenme imkanı yaratılarak, Mersin’in adı dünya ülkelerine duyurulacak. Mersin’den dünyaya çiçek ihracatları yapılarak kentin katma değeri arttırılacak” dedi.

Mersin’i süs bitkileri ve çiçek üretiminde Türkiye’nin en önemli merkezi haline getirme hedeflerini hayata geçirmek amacıyla Mersin’de Çiçekçilik Organize Üretim Bölgesi kurulması yönündeki taleplerini Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile paylaştıklarını belirten Dinçer, “Bu paylaşım sonunda Valimiz geçtiğimiz hafta içerisinde çiçek mezadını ziyaret ederek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne Çiçekçilik OÜB kurulmasının araştırılması yönünde talimat verdi. Bu talimat sonrası Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri birliğimiz bünyesinde kurulu Mersin Çiçekçiler Odası Başkanı Ömer Şahbudak ve Tarsus TSO Başkanı Hasan Ruhi Koçak ile bir araya gelerek, Mersin’in çiçekçilik ve süs bitkileri yetiştiriciliği alanındaki bilgileri paylaşıldı ve çiçekçilik organize üretim bölgesi kurulabilecek alanlarla ilgili bilgiler sunuldu” şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
06.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: çiçek, çiçekçilik
Link: Çiçekçilik Organize Üretim Bölgesi İçin İlk Adım Atıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız