Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
HD Gıda, Ortadoğu’da dönerle hedefe ulaşmayı planlıyor 

HD Gıda, Ortadoğu’da dönerle hedefe ulaşmayı planlıyor

HD İskender, HD Döner, Tadım Pizza, Dede Köfte ve Pidem markalarının sahibi zincir gıda grubu HD, 2014 yılında Ortadoğu’ya açılarak global bir marka yaratmayı planlıyor. HD’nin ciro hedefi bu yıl 170 milyon TL.


İSTANBUL - Büyük zincir gıda gruplarından biri olan HD Group, 4 markasıyla yıl sonuna kadar 170 milyon TL’lik ciroya ulaşmayı hedefliyor. Sektörde bir okul gibi olduklarını dile getiren HD Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kaan Demirağ, “Herkes HD ile çalışmış ustaları işe almak istiyor. Önümüzdeki yıl Ortadoğu’dan başlamak üzere yurtdışına açılarak global bir marka haline gelmek istiyoruz. Gıdada yeni satın alımlar da düşünüyoruz. Görüştüklerimiz var, bir ay içinde sonuçlanır. Yılın sonuna doğru birkaç satın alma da yapabiliriz. Fonlara ve kendi markalarımızı satmaya sıcak bakmıyoruz. Satıcı değil, alıcıyız” dedi.

103 restoranı var

1995 yılında kurulan HD Group, HD İskender, HD Döner, Tadım Pizza, Dede Köfte ve Pidem markaları ile 2013’ün ilk 3 ayı itibariyle 35 milyon TL’lik ciroya ulaşmış durumda. Toplamda 103 restoranları olduğunu kaydeden Demirağ, özellikle HD İskender’de franchise vermekten kaçındıklarını belirtti. Kağan Demirağ, “Sadece Tadım Pizza’da franchise veriyoruz. Et ürünü hileye çok müsait. O yüzden kontrolün yüzde 100 bizde olması gerekiyor. Bu yüzden franchise vermeyi çok istemiyoruz” dedi.

Personel için ayda 4 ton et

Denetime gelen birinin ‘Siz dönerin arasına tavuk mu koyuyorsunuz’ demesin diye personele tavuk yedirmediklerini belirten Demirağ, “Biz onlara günlük 100 gram kırmızı et veriyoruz ki o daha pahalı. Her ay 4 ton sadece personelimiz için kırmızı et sağlıyoruz. 100 bin TL her ay bize maliyeti var” dedi.

Et tedariğini, ağırlıklı olarak Kayseri ve Konya’dan yaptıklarını belirten Demirağ, besicilik yapmak gibi bir hedefleri olmadığını söyledi.

‘Yönetimi bırakmayız’

HD Group, etleri kendi fabrikalarında işliyor. Yaklaşık 4 bin metrekarelik fabrikalarında 70 kişilik istihdam sağladıklarını söyleyen Demirağ, şirket politikasına ve önümüzdeki dönem hedeflerine ilişkin olarak şu bilgileri verdi:

“Herkese hitap eden bir marka olmayı hedeflediğimiz için fiyat olarak da makul olmaya çalışıyoruz. Kar marjımız düşük olsun ama çok insana ulaşalım istiyoruz. Yurtdışında ise önceliğimiz Ortadoğu. Orada açılırken de biraz temkinli davranmamız da gerekiyor.

Doğru ortaklarla oraya girmemiz lazım. 2014’te Suudi Arabistan, Katar ya da BAE’den başlamak istiyoruz. Türki Cumhuriyetler ise ancak bir sonraki aşama olabilir. Yurtdışında da ana yönetimin biz de olacağı bir sistem düşünüyoruz.”
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: HD Gıda, Ortadoğu’da dönerle hedefe ulaşmayı planlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız