Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

DenizBank, üreticiye gelir periyoduna göre ödeme takvimi belirliyor

Tarım bankacılığı konusunda 2003 yılından beri faaliyet gösteren DenizBank, 235 şubesi ve alanında uzman kadrolarıyla üreticiye danışmanlıktan kredi desteğine çeşitli alanlarda hizmet sunuyor.


İSTANBUL - Tarım bankacılığı konusunda 2003 yılından beri faaliyet gösteren DenizBank, 235 şubesi ve alanında uzman kadrolarıyla üreticiye danışmanlıktan kredi desteğine çeşitli alanlarda hizmet sunuyor. Tarım kredilerinde müşteriye göre uygun ödeme planı belirleyen banka, üreticinin gelir akışına uygun modelde tasarlanmış ödeme planıyla kredi kullandırıyor.

Tarım bankacılığı konusunda faaliyet gösterdikleri 2003’ten bu yana sektöre kullandırılan kredilerin önemli ölçüde arttığını vurgulayan DenizBank Tarım Bankacılığı Pazarlama ve Projeler Grup Müdürü Dr. Levent Öztürk, “Ülkemiz ekonomisi için bu kadar önemli olan tarımı keşfeden ilk özel banka olan bankamızın bu alandaki faaliyetleri, diğer bankalara da çalışmalarını tarımda yoğunlaştırmak üzere ilham veriyor; dolayısıyla tarımın finans sektörünün gündemine girmesinde öncü konumda bulunuyoruz. Özel bankalar arasında tarım sektörüne en yüksek tutarda kredi kullandıran banka olarak liderliğimizi devam ettiriyoruz. 600 bin üreticiye ve 3 milyar TL krediye ulaştık” diye konuştu.

Sadece tarımsal ve hayvansal üretimin yanı sıra tarımsal sanayiye de en uygun koşullarda finansman sağladıklarını söyleyen Öztürk, daha verimli ve ekonomik üretim yapılabilmesi için tarımda modernizasyon ve işletme ölçeklerinin büyütülmesinin gerekliliğine inanarak tarım sektörüne desteklerini sürdükdüklerini ifade etti. “Bu gelişmeler paralelinde tarım kredileri alanındaki liderliğimizi korumayı ve tarımın finansmanından daha büyük pay almayı hedefliyoruz” diyen Öztürk, Türkiye genelinde, tarımın olduğu her yerde tarım bankacılığı hizmeti verdikleri 235 şube ve bu şubelerde çoğunluğu ziraat mühendisliği eğitimli tarım portföy yöneticileriyle, üreticilere ve tarımsal işletmelere tarımsal yatırım danışmanlığı hizmeti sunduklarını kaydetti. Kredilendirme işlemlerinde üreticiler ve tarımsal işletmeleri,sahip oldukları işletme dinamikleriyle değerlendirdiklerini ifade eden Öztürk, “Tarım kredilerimizdeki en temel farklılığımız, üreticilerimize ihtiyaç duydukları finansmanı sağlarken tarımsal faaliyetlerine ve gelir elde etme periyodlarına göre ödeme takvimini belirleyebilmemizdir. Üreticilerimiz işletmesinin faaliyet konusuna ve gelir akışına uygun modelde tasarlanmış bir ödeme planı çerçevesinde kredi kullanma imkanına sahip oluyorlar” diye konuştu.

‘Üretici Kart’ ile 5 ay vadeli akaryakıt desteği

‘Üretici kart’ ürününün, tarım sektörünün ihtiyaçlarına özel olarak tasarladıkları bir ürün olduğunu belirten Öztürk, bu kartla müşterilerine 12 bin üye iş yerinde tarımsal girdi alımlarında avantajlar sağladıklarını, Petrol Ofisi ile sürdürdükleri kampanya çerçevesinde üreticilerin, 5 ay vadeli ve faizsiz akaryakıt alabildiklerini aktardı. Öztürk, şöyle devam etti: “Petrol Ofisi ile 2006 yılından beri sürdürdüğümüz bu işbirliği ile üreticinin en büyük girdi kalemlerinden olan akaryakıt alımında sunduğumuz bu hizmetimiz, üreticilerden büyük ilgi görüyor. Diğer bankaların da yine bizim öncülüğümüzle akaryakıt firmaları ile benzer işbirlikleri yapması bizi sevindiriyor. Gübre, yem, tarım ilacı, tohum, fide satışı yapan bayilerde de benzer Üretici Kart kampanyalarımız bulunuyor. Sektörde yine bir ilk olan uygulamamızla üreticilere Bağ-Kur prim ödemelerini hasatta ödeme imkânı sunuyoruz.”

Üretici Kart ile ilgili başlattıkları yeni kampanya ile üreticilerin Turkcell faturalarını ertelediklerini de dile getiren Öztürk, bu kampanya çerçevesinde, Turkcell faturaları için Üretici Kart’a otomatik ödeme talimatı veren üreticilerin, limit dahilindeki cep telefonu faturalarını hasata erteleyip faizsiz olarak ödeyebildiklerini kaydetti. Üretici Kart’la ilgili düzenledikleri bir başka kampanya çerçevesinde 2012 yılında traktör çekiliş kampanyası düzenlediklerini aktaran Öztürk, bu yılın nisan ayında sona eren kampanya kapsamında, yapılan çekiliş sonucunda 15 üreticiye Tümosan marka traktör hediye ettiklerini belirtti. Bu tür kampanyalara devam edeceklerini dile getiren Öztürk, “Üreticilerimizin, daha iyi şartlarda üretim yapması, daha yüksek ve sürdürülebilir karlar elde etmesi için en önemli ihtiyaçlardan biri de bilgidir. Bankamız, bu anlamda da üzerine düşen görevi yapmakta ve bunun için sektörün paydaşlarıyla birlikte hareket etmektedir” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte düzenledikleri bir eğitim seferleri bulunduğunu da aktaran Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’nin en geniş kapsamlı eğitim seferberliği kapsamında önümüzdeki dönemde 5 bin köye 500 bin adet tarımsal içerikli kitabı ulaştıracağız. Sektöre verdiğimiz eğitim desteği kapsamında köylerde yaşayan ve maddi imkânları yetersiz olan çiftçi ailelerinin başarılı çocuklarına TED işbirliği ile tam eğitim bursu sağlıyoruz. Kendi bünyemizde oluşturduğumuz DenizBank Tarım Akademi kapsamında, tarımsal işletmelere sunduğumuz tarımsal içerikli eğitimlerle sektöre sağladığımız eğitim desteğini sürdürüyoruz. Belirlenen köylerde ve ilçelerde bilgilendirme toplantıları düzenleyerek hayvancılık, ilaçlama, budama, sulama, ekipman bakımı gibi konularda üreticilerimizin bilinçli üretim yapmalarını teşvik ediyoruz. Konusunda uzman kişiler aracılığıyla verdiğimiz eğitimler sayesinde, tarımsal işletmelerin üretimlerini daha bilinçli yapmalarına katkı sağlıyor, diğer yandan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu ‘Tarım ve İnsan’ konulu fotoğraf yarışmasını da destekliyoruz.”
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: DenizBank, üreticiye gelir periyoduna göre ödeme takvimi belirliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız