Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Soğan tat vermedi

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde 35 bin dekar alanda ekimi yapılan kuru soğanın hasadına başlandı. Soğan üreticileri, dekarı bin liradan satabildikleri kuru soğanın maliyeti zor karşıladığından yakındı.


Reyhanlı'da hasadı yapılan kuru soğanları satın alıp, Ankara'ya gönderen tüccar Süleyman Taşdemir, ihtiyaç fazlası üretim yapıldığı için piyasanın üretim maliyetlerine yakın oluştuğunu söyledi. Bu durumdan hem üretici, hem de tüccarın memnun olmadığını vurgulayan Taşdemir, "Kuru soğan birçok ürün gibi ihtiyaç fazlası ekiliyor. Üretim çok. Buna karşılık iyi pazar bulmakta zorlanıyoruz. Dış piyasada ise ithalat yapan ülkelerde vergilerin yüksek oluşu herkesimi mağdur ediyor" dedi.

Kuru soğan üreticisi Ali Özel ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın üreticiyi desteklemesini istedi. Üretimin planlanması gerektiğini vurgulayan Ali Özel, "Türkiye'de ekim alanlarında denetim yapılmalı. Sadece kuru soğan değil tüm ürünlerin ekim alanları ihtiyaca göre ayarlanmalı" diye konuştu.

Meslek Yüksek Okulu Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Yunis Yılmazer'in hazırladığı 'Birikim Seramik Sergisi' Adana'nın Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye alanında sergilendi.

Toplam 21 eserin yer aldığı Birikim Sergisi'nin açılışını OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aykut Gül ve Prof. Dr. Kazım Tülüce yaptı. Adanalı sanatseverlerle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Öğretim Görevlisi Yunis Yılmazer, sergide yer alan eserlerle ilgili Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ve davetlilere bilgi verdi. Yılmazer, "Bilimsel ve teknolojik gelişmeler, insanın biyolojik varlığına hizmet ederken, duygu, düşünce ve hayal dünyasını anlatabileceği, bunları malzemeye aktarabileceği ortamlar ise kültür ve sanatla mümkün olabilmektedir. Resim, seramik ve heykel, edebiyattan çok daha önce insanın bulduğu anlatım araçlarıdır. Kültür ve sanatın bir uygarlığın göstergesi olduğunun bilincine varması ile insanlık, egemenlik kurduğu alanlarda bunları en etkili ve kalıcı unsurlar haline getirmiş, kendi sürekliliğini sağlamıştır" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
12.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: soğan, tarım
Link: Soğan tat vermedi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız