Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kiraza ‘Altın’ Benzetmesi  

- KİRAZA ‘ALTIN’ BENZETMESİ 
- AMASYA VALİSİ A. CELİL ÖZ: 
- “KİRAZ GERÇEKTEN TÜRKİYE İÇİN HEM İÇ PİYASADA HEM DIŞ PİYASADA ALTIN DEĞERİNDE BİR ÜRÜN”


AMASYA (İHA) - Amasya Valisi A. Celil Öz, “Kiraz gerçekten Türkiye için hem iç piyasada hem dış piyasada altın değerinde bir ürün” dedi.
 
 
 
Şehirde kutlanan 12 – 22 Haziran Uluslar arası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen kiraz teşvik yarışmasında kiraza altın benzetmesinde bulunan Öz, “Türkiye’nin yıllık ihracatının bütün sanayi ürünleri dahil tarımsal ürünler, madencilik dahil kilo başına bedeli 1.3 dolar yaklaşık olarak. Ama kirazın kilo başına ihracat ortalaması 3 doların üzerinde. Kiraz gerçekten Türkiye için hem iç piyasada hem dış piyasada altın değerinde bir ürün” diye konuştu.
 
 
 
 
Belli markalarda ve belli özelliklerde üretim yapan birliklerin kirazı kilo başına 5 ile 6 dolara yurt dışına ihraç ettiklerini vurgulayan Vali Öz, Amasya’da son yıllarda kiraz üretiminin desteklendiğini hatırlattı. Amasya’nın 23 bin 128 tonluk kiraz üretimiyle ülke genelinde 7. sırada olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ihracata yönelik meyve üretimi yapmanın ve Amasya kirazını marka haline getirmenin ana hedefleri olduğunu söylediler. Şehzadeler Gezi Yolu’nda düzenlenen kiraz teşvik yarışmasında birinciliği Kapıkaya köyünden Mevlüt Pehlivan, ikinciliği Mahmatlar köyünden Osman Bulaç, üçüncülüğü de İlyasköy’den Akın Çekiç kazandı.
Yarışmaya katılan 78 üreticiye toplam 5 bin lira ödül verildiği yarışmanın sonunda devlet büyüklerine gönderilecek kirazların önüne kırmızı şerit çekildi. Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem ile İl Jandarma Komutanı Albay Hail Şen ile diğer yetkillerinde katıldığı törende iriliği nedeniyle eriğe benzettiği kirazlardan çocukların kulağına takan Vali Öz, üreticilerle de sohbet etti.
Programda vatandaşlara da kiraz ikram edildi.

Ekleme Tarihi
15.06.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: kiraz
Link: Kiraza ‘Altın’ Benzetmesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız