Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
5 yılda geliştirilen  

5 yılda geliştirilen 'İnci 20' buğdayı görücüye çıktı
 
 

DENİZLİ (CİHAN)- Denizli’de Pamukkale Tohumculuk firmasının beş yıldır ıslah çalışmalarını sürdürerek geliştirdikleri ‘İnci 20’ buğday çeşidi Denizli’nin Salihağa köyünde Tarla Günü’nde tanıtıldı.
 
 
Tarla Günü'ne Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Dr. Talat Şentürk, İl Müdürü Sezgin Kutlu ve çiftçiler katıldı.

Tarla Günü'nün açılış konuşmasını yapan Pamukkale Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Taslacı, firma olarak geliştirdikleri İnci 20 çeşidinin Ege Bölgesi Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde üretimde olacağını söyledi. 'İnci 20' hakkında bilgi veren Pamukkale Tohumculuk ar-ge sorumlusu Dr. Kadir Kıran bölgede en çok ekimi yapılan Ziyabey 98’e göre çok daha kaliteli, birinci sınıf ekmeklik ve un randımanı daha iyi olan İnci 20, Bezostaja’ya yakın kalitede bir çeşit olduğunu ifade etti.

Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şentürk de İnci 20 ekmeklik buğday çeşidinin tanıtımı vesilesiyle bir arada olduklarını ifade ederek, "Türkiye tarımda son yıllarda önemli hamleler yaptı. Tarımsal ürün ihracatını 4 milyar dolardan 16 milyar dolara yükseltti. Bitkisel üretimini yem bitkileri hariç 97 milyon tondan 104 milyon 500 bin tona yükseltti." diye konuştu. Tarım alanlarındaki 3 milyon hektar azalmaya rağmen üretimin 7,5 milyon ton arttığını anlatan Şentürk sertifikalı tohum üretimini de 650 bin tondan yılda 1 milyon ton yükseltmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
CİHAN

Ekleme Tarihi
19.06.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: inci 20 buğdayı
Link: 5 yılda geliştirilen 'İnci 20' buğdayı görücüye çıktı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız