Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çiftçiler 

Yerköylü çiftçiler TMO’nun randevu sistemine tepkili

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde çiftçiler, Türkiye’de bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından uygulamaya konulan randevu sisteminin kendilerini mağdur edeceğini söyledi.


Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, yaptığı açıklamada bölgelerinde arpa ve buğday hasadının devam ettiğini geçen yıla oranla bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu kaydetti. Başkan Yılmaz, "Bölgemizde yaklaşık 500 bin dönüm ekili alanda hububat hasadı yapılacak. Kıraç bölgelerde verim biraz düşük olsa da genel anlamda yüksek diyebiliriz. Çiftçilerimiz yüksek verimden dolayı oldukça memnun. Fakat fiyatlar çiftçimizi pek tatmin etmedi. Sebebi ise girdi maliyetleri mazot, gübre ve ilaç fiyatlarının yüksek olması çiftçimizi sıkıntıya düşürüyor. İnşallah Tarım Bakanlığımız bu yönde bir çalışma içerisine girer." dedi.

Türkiye’nin 3. büyük buğday alım ofisinin Yerköy’de olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, "Ülkemizde Yerköy Toprak Mahsülleri Ofisi en fazla buğday alımı yapan ofisler arasında üçüncü sırada yer almaktadır. Bu bakımdan da bölgemizde ekilebilir hububat alanlarının ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Şu sıralar çiftçimizin endişesi ofislerdeki randevu sistemi. Çünkü ofisler hafta içi saat 08.00 ile 17.00 arası hububat alımı yapacak hafta sonları alım yapılmayacak. Randevuyu da kaçırdınız mı en az 15 gün sonraya kalacaksınız. Bu sistem çiftçimizi büyük sıkıntılara sevk eder. Zaten Yozgat ve bölgemizde en fazla hasat dönemi 40 gün sürer, bu 40 günlük sürede hafta sonu alım olsa ne olur, personel en fazla 10 gün mesaiye kalmış olur. Özel işletmelerde ya da devletin bazı kurumlarında hafta sonu çalışanların canı yok mu? Çiftçimiz 9 ay boyunca hasat dönemini bekliyor, ürününü satacak, borcunu ödeyecek. Fakat ürününü satmak için bir sürü sıkıntı çekmek zorunda kalıyor. Özellikle Tarım Bakanımız Sayın Mehdi Eker’in bu yanlışa dur demesini ve düzeltmesini istiyoruz." diye konuştu.

Yerköylü çiftçiler de hasat dönemi içerisinde Yerköy TMO’nin hafta sonu da alım yapmasını isteyerek, randevu sistemi uygulamasına tepki gösterdi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
26.06.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Randevu sistemine tepki, TMO
Link: Yerköylü çiftçiler TMO’nun randevu sistemine tepkili




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız