Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Lapseki Kirazı Markalaşmaya Gidiyor 

Lapseki Kirazı Markalaşmaya Gidiyor

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde yetiştirilen Lapseki Kirazı Markalaşma Projesi Kapsamında ortaklar arasında yer alan Lapseki Belediyesi, üç adet Olağan Genel Kurul Hakkının ikincisini kullanarak ilçe açısından hayati önem arz eden gelişmeye destek çıktı.


Lapseki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hatice Ceren önderliğinde hazırlanan “Lapseki Kirazı Coğrafi Tescili ve Marka Değeri” adlı projede ortaklar arasında Lapseki Kaymakamlığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı, Lapseki İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü, Çanakkale il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Lapseki Belediye Başkanlığı yer aldı. Lapseki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yaklaşık 6 ay önce Lapseki kirazının markalaşması için çalışmalara başlandı. Proje kapsamında ilçede yetişen kiraz analizleri, toprak ve su analizleri yapıldı. Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, Olağan Meclis Toplantısında MHP ve Ak Parti üyeleriyle bir araya gelerek 100 bin liraya mal olacak proje sunum bedeli için 20 bin lira mali destek sağlanmasını meclis gündemine taşıdı. Lapseki kirazının tat, aroma ve lezzet bakımından ihracatçılar tarafından dünya lideri olarak gösterildiğini hatırlatan Başkan Ekim, ilçe açısından önem arz eden Lapseki Kirazını Markalaştırma Projesi için, Lapseki İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hatice Ceren’den gelen projeye ortak olma teklifini oylara sundu. Alınan karar neticesinde Tüm meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilen hayati projede Lapseki Belediyesi aktif rol alacak.
Daha önce Lapseki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Lapseki Şeftalisinin markalaşması projesi başarıyla tamamlanmış ve patent almak için Ankara’da yer alan Türkiye Patent Enstitüsüne gönderilmişti. Lapseki Kirazı Coğrafi Tescili ve Marka Değeri” adlı proje, Lapseki Meyve Üreticileri Birliği adına sunulacak. Lapseki Belediyesinin katkılarıyla devam edecek olan projede kalan 80 bin lira Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilecek.

Ekleme Tarihi
27.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Lapseki Kirazı Markalaşmaya Gidiyor
Link: Lapseki Kirazı Markalaşmaya Gidiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız