Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 
Trakyalı çiftçi Harman Kart’tan memnun: Cebimizde nakit kalıyor

Türk Ekonomi Bankası (TEB)’nın Harman Kart’ının kullanım alanları giderek artıyor. Buna bağlı olarak tarım üretimi ile ilgili harcamalar da kolayca karşılanıyor. Kart kullanıcıları için şu aşamada Shell & Turcas ile yeni bir kampanya devreye alındı. Bu çerçevede Shell & Turcas bayilerinden 5 ay faizsiz, akaryakıt ve madeni yağ satın almak mümkün.


TEB’in tarım sektörüne yönelik Harman Kart ürünü; tohum, gübre, yem ve ilaç alımınının da kolay yapılmasına imkan tanıyor. Kartı anlatma ve tanıtma adına önemli etkinlikler yapılıyor. Banka yetkilileri, Anadolu ve Trakya’da çiftçilerle biraraya geliyor. Bu minvalde Keşan ve İpsalalı üreticilerle buluşan yetkililer, karta dair geri bildirim ve talepleri dinledi. Trakya’nın önemli tarım alanlarından Keşan ve İpsala’da faaliyet yürüten çiftçiler, TEB'in sunduğu Harman Kart’ın imkânlarından memnun. Karttan yakıt ve madeni yağ alımında yararlanan üreticiler; su, yem, ilaç gibi giderleri için ceplerinde nakit kaldığını vurguladı. Kampanyadan memnun olan çifçiler, Harman Kart ile ceplerinde nakit kaldığını ve bu kalan kaynağı diğer harcamalarında kullanabildiklerini dile getirdi. Akaryakıt için sunulan imkânın su, tarım ilacı, gübre için de sunulmasını talep etti.

Hamzadere Barajı Sulama Birliği Başkanı Seçkin Şimşek, TEB ve Shell temsilcileriyle yapılan buluşmadan duyduğu memnuniyeti belirtti ve Harman Kart ile yakıt alımı yaptığına işaret etti. Şimşek, “Senede 70-80 ton akaryakıt tüketimim var. Bu anlamda TEB’in Shell & Turcas ile el ele vermesini çok faydalı görüyorum. Bir defa nakit paramdan diğer giderlerimde yararlanmamı mümkün kılıyor. Daha evvel akaryakıt alımına oldukça çok param gidiyordu. Tabi diğer alanlarda açık kalıyordu. Ne mutlu ki Harman Kart ile bu sorun aşıldı.” dedi. Kartı bütün çiftçilere öneren Şimşek, akaryakıt ile ilgili faiz imkanının sulama ücretlerine de yayılması temennisinde bulundu.

Seçkin Şimşek gibi 3 senedir Harman Kart kullanan çeltik üreticisi Kemal Gergin, 12 ayda 20 ton mazot tüketimi olduğunu ifade ederek, "Şu an mazotu rahat alabiliyorum ve bundan çok memnunum. Cebimde kalan parayı gübre ve tarım ilaçları için kullanıyorum. Bu hizmet çeltik üreticilerini rahatlattı ve onlara büyük yarar sundu. Akaryakıtın kart ile alınıp diğer nakdini başka alanlarda kullanmasına ortam oluşturdu." diye konuştu. Gergin, TEB ve Shell & Turcas’ın Trakya’nın tarımına ve ekonomisine katkı yaptığından söz ederek, “Artık Harman Kart uygulaması daha da geniş bir alana yayılabilir. Akaryakıt için sunulan imkânlar tarımsal ilaç, gübre ve su ödemelerinde sunulabilir.” teklifini yaptı.

AKARYAKIT İSTASYONLARI: HARMAN KART ÇİFTÇİ İÇİN YARARLI

TEB’in anlaşmalı olduğu Shell Keşan İstasyon Müdürü Ahmet Arıkan, kartın çiftçinin ihtiyaçlarını uygun şartlarda karşıladığını dile getirdi. Shell İpsala İstasyon Müdürü Ayhan Çakır da kartın getirilerine atıfta bulundu; üreticinin yararına olduğunu ifade etti.

 
Kart ücreti bulunmayan TEB Harman Kart’ın bazı faydaları şöyle:

* Anlaşmalı firma ve bayilerden yapılacak alışverişlerde; belli dönemlerde faizsiz ve hasat zamana göre ödeme
* Kredi limitini ATM’lerden ve şubelerden dilediğinde kullanabilme
* Hasat sonuna kadar nakit ihtiyacını karşılama ve hasada kadar olan sürede girdi ihtiyacını sektöründe belli başlı markalardan kolayca tedarik edebilme 
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
04.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çiftçi, Tarım, Harman Kart
Link: Trakyalı çiftçi Harman Kart’tan memnun: Cebimizde nakit kalıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız