Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
pembe domates 


Pembe Domates Fiyat Artışından Etkilenmeyecek

YALOVA (İHA) - Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, domatesin Tuta Sineği hastalığı sebebiyle rekoltesi düştüğünü ve buna bağlı olarak da fiyatının tavan yaptığını söyledi. Beşli, Yalova'nın pembe domatesinin ise, fiyat artışından etkilenmeyeceğini dile getirdi.
 
Domates fiyatları Tuta Sineği sebebiyle tavan yaptı. Normalde kilosu 1 TL civarında seyretmesi gereken domatesin fiyatı, 3 kat artarak 3 TL'yi buldu. Konuyla ilgili bilgi veren Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, "Afrika menşeli Tuta Sineği hastalığı bu yıl domates üretimine ciddi zarar verdi. Yine yaşanan kuvvetli yağışlarda açık alanlardaki domateslere zarar verdi. Bütün bunlara bir de domates ihracatının artışı eklenince iç piyasaya domates yetiştirilemedi ve fiyatlar pik yatı. Önümüzdeki günlerde fiyatın yeniden normale döneceğini sanıyorum" dedi.
Pembe Domates'in hasadına ise 15 Temmuz tarihi itibarı ile başlanacağını dile getiren Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, "Pembe Domates, Tuta Sineği hastalığından etkilenmedi. 15 Temmuzda hasada başlıyoruz. Çok iyi bir hasat bekliyoruz. Bu yıl vatandaşımız hem bol hem de ucuz bir şekilde pembe domates yiyecek" şeklinde konuştu.
Pembe domatesin artık Yalova ile özdeşleştiğine dikkat çeken Beşli, "Bir çok ilden pembe domates fidesi ve tohumu almak için buraya geliyorlar. Ancak nerede üretilirse üretilsin satılırken Yalova Pembe Domatesi olarak satılıyor. İyi tarım ürünü olan Pembe Domates, Yalova'nın markası konumuna geldi" diye konuştu. 

Ekleme Tarihi
05.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Pembe Domates
Link: Pembe Domates Fiyat Artışından Etkilenmeyecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız