Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Koyunculuk 


Aksaray Koyunculukta Marka Şehir Olacak

Koyun Islah Projelerinin Sergilendiği Ankara Fuarı’nda Aksaraylı Üreticilerin Yetiştirdiği Damızlık Koç Ve Koyunlar Tüm İllerin Dikkatini Çekti.

AKSARAY (İHA) - Koyun ıslah projelerinin sergilendiği Ankara Fuarı’nda Aksaraylı üreticilerin yetiştirdiği damızlık koç ve koyunlar tüm illerin dikkatini çekti. Aksaray’ın yaptığı projeler, eğitim panelleri ve birliğin verdiği hizmetler bakanlık müsteşarları tarafından diğer illere örnek gösterildi.
 
Başarının koyunculuğu benimsemeyle geldiğini ifade eden Aksaray Damızlık Koyun Keçi, Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, “Fuarda damızlık koyun ve koçlarımız büyük ilgi gördü. Başarı üreticimizin işini benimsemesi ve önemsemesiyle kendiliğinden oluştu” dedi. Akkaraman ırkı damızlık koyun ve koçların büyük gelişimini fuar alanında dikkatle izleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarları, ıslah konusunda gösterilen özen nedeniyle Aksaray Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Mahmut Aktürk’e teşekkür etti. Koyunculuğun gelişmesi için çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini ifade eden Birlik Başkanı Mahmut Aktürk, “Biz üreticimizle birlikte koyunculuğu geliştirmek için gönül birliği yaptık. Yapılan ıslah çalışmalarımız kısa sürede meyvelerini verdi. Fuara götürdüğümüz damızlık koç ve koyunları görenler şaşkınlarını gizlemediler. Çünkü fuarın en alımlı ve heybetli koyun ve koçları Aksaray standlarındaydı. Biz üreticimizi eğitmek, ıslahı tam manasıyla yapmak için elimizden gelen tüm çabayı gösterdik. Üreticilerimiz de işlerini benimseyip önemseyince başarı kendiliğinden geldi. İlerleyen yıllarda bu gelişim artarak devam edecek. İnşallah koyunculukta Aksaray marka bir şehir haline gelecek. Akkaraman ırkında damızlık arandığında ilk akla gelen şehrin Aksaray olmasını istiyoruz. Bu seviyeye geldiğimizde hem üreticimiz, hem de Aksaray kazanmış olacak” dedi.

Koyunculuğun her alanında önce eğitim parolasıyla yola çıktıklarını ifade eden Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, “Biz koyunculukta her alanda önce eğitim parolasıyla yola çıktık. Bunun için eğitimler yaptık. Karlı bir işletme için yapılması gerekenleri üreticilerimize aktardık. Destekler konusunda üreticilerimize her daim yardımcı olduk. Çobanlar yarışıyor yarışmasıyla üreticilerimizin eğitim düzeylerini daha da yükseltmenin hesaplarını yaptık” şeklinde konuştu. Bu çalışmaların aynen devam edeceğini ifade eden Mahmut Aktürk, “Biz çalışmaya en iyisini üreticimizle birlikte yapmaya devam edeceğiz. Allah'ın izniyle bu çalışmanın sonucunda kazanan Aksaray olacaktır. Bizim hedefimiz Akkaraman ırkında damızlık koyun arandığında ilk akla gelen şehir Aksaray olsun. Koyunculukta marka şehir haline geldiğimizde şehrimize daha çok para girdisi olacaktır. Koyunculuk da hızla gelişmeye devam edecektir. Ancak bunun için eksikliklerimizi de hızla giderip çalışmaya devam etmeliyiz ” dedi.

Ekleme Tarihi
09.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Aksaray Koyunculukta Marka Şehir Olacak
Link: Aksaray Koyunculukta Marka Şehir Olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız