Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
tavukçuluk 

Avrupa’dan Döndü, Köy Tavukçuluğuna Başladı

Yıllarca yaşadığı Avrupa’dan memleketine kesin dönüş yapan bir vatandaş, yaptığı işle hem kendisine ek gelir sağlıyor hem de köylülere örnek oluyor.

 
Ordu’nun Kabadüz ilçesinde yaşayan Şenel Tanrıverdi, Almanya’dan kesin dönüş yaparak yerleştiği köyünde köy tavukçuluğu ve yumurtacılığı yaparak kendisine ek gelir sağlamanın yanında çevresine de örnek oluyor. Arazisinin bir bölümünü tel örgülerle çevirerek köy tavukçuluğu yapan Şenel Tanrıverdi, çevresine örnek olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.


1977 yılında gittiği Almanya’dan kesin dönüş yaparak köyüne döndüğünü anlatan Şenel Tanrıverdi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Köyüme ilk geldiğimde hiçbir komşumun hayvancılıktan tutun, sebze ve tavukçuluğa kadar birçok şeyi yapmadığını fark ettim. Neredeyse insanların çoğunluğu birçok ihtiyacını marketlerden alışveriş yaparak karşılıyorlardı. Köyde hiçbir şey yapmadan oturmak yerine bir şeyleri yapmaya kararlıydım. Köyümde çocukluğumda herkesin tavuğu vardı. Ben de köy tavuğunun ve yumurtasının tadını bildiğim için bu işe başladım.”

“GÜNLÜK 50 YUMURTAYI 1 TL’DEN SATIYORUM”
İnsanlara örnek olmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Tanrıverdi, şöyle devam etti: “5 dönüm arazimin bir kısmını çevirerek, 60 tavukla köy tavukçuluğuna başladım. Tavuklarımdan günlük ortama 40 ile 50 arası yumurta topluyorum. Yumurtaların tanesini 75 kuruş ile 1 TL arası satıyorum. İleri ki günler içerisinde 5 dönüm arazimin tamamını tel örgüyle etrafını çevirerek, burada 300 tavukla bu işi yapmayı düşünüyorum. Bu yaptığım işle hem çevremdeki insanlara örnek oluyorum, hem de kendime ek gelir sağlıyorum.”

Ekleme Tarihi
10.07.2013
Ekleyen Kişi
Namık Kalaycı


Link: Avrupa’dan Döndü, Köy Tavukçuluğuna Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız