Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Trakya'da Ayçiçeği Rekoltesinde Artış Beklentisi

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Şaylan: "Arpa ve buğdaydaki verim düşüklüğü nedeniyle hayal kırıklığına uğrayan çiftçimizin yüzü ayçiçeğindeki rekolte artışıyla gülecek" Edirne Ziraat Odası Başkanı Yorulmaz: "Yağışların yeteri kadar olmasıyla rekoltede yükseliş bekleniyor. 25 gün içerisinde bir yağış daha alırsak ayçiçeğinde iyi bir yıl geçiririz" Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı Saygı: "Özlem duyduğumuz bir verim yükselişi bekliyoruz"


Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayçiçeğinde Türkiye'nin ambarı olan Trakya'da son yağışlarla artış beklendiğini söyledi.

Bu yıl çiftçinin arpa ve buğdaydan istediği verimi elde edemediğini belirten Şaylan, çiftçinin umudunu ayçiçeğine bağladığını ifade etti.

Şaylan, ani bir iklim değişikliği olmadığı takdirde, ayçiçeğinde rekoltenin beklenilen düzeyde olacağını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Kötü bir arpa ve buğday hasadı geçiriyoruz. Buğdayda verim oldukça düşük. Arpa ve buğdaydaki verim düşüklüğü nedeniyle hayal kırıklığına uğrayan çiftçimizin yüzü ayçiçeğindeki rekolte artışıyla gülecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının da ayçiçeği fiyatlarını çiftçinin beklentilerine cevap verebilecek düzeyde açıklamasını bekliyoruz. Ayçiçeklerinin şu anki fiziki görünüşü çok iyi durumda. Yaklaşık 1 ay sonra hasat çalışmalarına başlayacağız. Hasat sezonuna kadar bir yağış daha alırsak çok güzel olur."

"Son yağışların ayçiçeğine katkısı oldu"

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz da ayçiçeğinin fiziki durumunun çok iyi olduğunu kaydetti.

Son yağışların ayçiçeğine büyük katkısı olduğunu anlatan Yorulmaz, "Ancak yağışlar her bölgede aynı değil. Bazı bölgelerde az. Yağışların yeteri kadar olmasıyla rekoltede yükseliş bekleniyor. 25 gün içerisinde bir yağış daha alırsak ayçiçeğinde iyi bir yıl geçiririz. Buğdayda bazı bölgelerde sıkıntı yaşandı. Verim açısından iyi bir yıl geçireceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

"Bu yıl verim çok güzel olacak"

Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı ise ayçiçeğinde özlem duyulan bir verim yükselişi beklediklerini söyledi.

Geçen yıl dönüm başına 170 ile 250 kilogram verim elde ederken bu yılki beklentilerinin dönüm başına 300 ile 400 kilogram olduğunu aktaran Saygı, "Bu yıl verim çok güzel olacak. Yağışların zamanında yağmasından dolayı rekoltede yükseliş bekleniyor. Eylül ayında hasada başlayacağız. Tekirdağ buğday ve ayçiçeğinde güzel bir yıl geçiriyor" ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ayçiçeği Rekoltesi
Link: Trakya'da Ayçiçeği Rekoltesinde Artış Beklentisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız