Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mehdi Eker 


Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker:

DİYARBAKIR (İHA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kayapınar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda yatırımlardan ve gelişen huzur ortamından bahsetti.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kayapınar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Toplantıya Bakan Eker’in yanı sıra, İl Başkanı Aydın Altaç ve çok sayıda partili katıldı. Partililere hitaben bir konuşma yapan Bakan Eker, Diyarbakır’da yapımı başlanan havalimanının en kısa zamanda resmi temel atma töreninin de yapılacağını belirterek şöyle konuştu: “Diyarbakır Havalimanı'nın resmi bir temel atma törenini yapmadık, önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanımız Binali Bey ile birlikte gelip yapmakta olduğumuz havalimanının temelini resmi olarak atacağız. Kısa sürede bitirilerek hizmete girecektir. Eksikliğini hissettiğimiz sivil, geniş ve uluslararası uçuşlara açık hava limanına kavuşmuş olacağız” dedi.
 
Diyarbakır’da geliştirilen yeni bir bahçe sistemi ile Haziran sonuna kadar çilek elde edebildiklerini belirten Bakan Eker, “Diyarbakır’da yeni bir bahçe sistemi geliştirildi. Burada çilek yetiştiriliyor ve bu çilek diğer bölgelere göre mevsimsel olarak daha uzun sürüyor. Diğer bölgelerde çilek Nisan, Mayıs aylarında oluyor, burada Haziran’ın sonlarına kadar yetiştirilebiliyor. Dolayısıyla yeni bir ürün artık bu bölgeye giriyor” diye konuştu.
 
Bakan Eker iktidara geldiklerinden bugüne kadar Diyarbakır çiftçisine 1 milyar 800 milyon lira destek verdiklerini belirterek şöyle devam etti: “Diyarbakır'da yaklaşık 49 bin kayıtlı çiftçimiz var ve AK Parti hükumeti döneminde Diyarbakırlı çiftçilerimizin cebine nakdi, karşılıksız, hibe destek 1 milyar 800 milyon lira yani eski para ile 1 katrilyon 800 trilyon lira karşılıksız nakdi hibe destek verildi. Bu para kredi değil, borç değil, tamamen karşılıksız. 30 Haziran 2013 tarihine kadar bu para verildi. Sadece 2012 yılında 261 milyon lira, yani eski para ile 261 trilyon lira hibe destek verildi.”
 
Bakan Eker, gelişen huzur ortamını bozmak isteyenlerin olabileceğini, vatandaşların uyanık olması gerektiğini de değinerek, şunları söyledi: “Provokasyonlara karşı vatandaşlarımızın uyanık olmasını bekliyoruz. Son derece önemli çünkü provoke etmek isteyenler var. Herkes barıştan ve kardeşlik hukukundan yana değil maalesef. Çünkü çatışmadan beslenenler var. Zulmün olmasından, adaletsizliğin olmasından bir şekilde nemalananlar var, onlar bunu istemiyor. Türkiye’de vatandaşlarımızın arasında bir sorun yok; Diyarbakır’da, İzmir’de, İstanbul’da, Sinop’ta, Mersin’de hiçbir yerde yok. Vatandaşlarımızın etnik kimlikleri farklı da olsa, inançları farklı da olsa yine bir problem yok. Problem Türkiye’nin eksik demokrasisi idi. Problem Türkiye’deki antidemokratik uygulamalardı. Problem Türkiye’deki darbe zihniyetiydi ve onun gerisindeki uygulamalardı. Onlar insanların bu ülkede barış ve huzur içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde 75 milyonun beraber yaşamasını istemiyorlardı.”
 
Bakan Eker, darbelerin yapılmasına gerekçe gösterilen kanun maddesinin dün akşam mecliste değiştirildiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Dün gece Meclis’te bir kanun kabul edildi. Buna muhalefet edenler de oldu, bunları da milletimiz biliyor. Türkiye 1960, 1971, 1980, 1997 açık, örtülü, kanlı, kansız darbelere ve askeri müdahalelere sahne oldu maalesef. Hepsinin gerekçesi şuydu, özellikle 1960’tan sonra darbelerin gerekçesi TSK İç Hizmet Yönetmeliği'nin 35’inci maddesinin verdiği yetki ile biz bu darbeyi yaptık deniliyordu. Biz dün 35’nci maddeyi değiştirdik. TSK’nın artık görev tanımı değişti, görev tanımı artık dışarıdan gelecek saldırılara karşı Türkiye’yi korumaktır denildi. Demokratik ve sivil bir anlayış, milli iradenin üstüne hiçbir güç yoktur.”

Yapılan konuşmaların ardından toplantının geri kalanı, basına kapalı bir şekilde devam etti. 

Ekleme Tarihi
15.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker
Link: Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker:




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız