Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Sarımsak hasadı başladı 

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde en kalitelisi yetişen ve Şubat ayı sonunda dikimi gerçekleşen sarımsağın hasadı başladı.


Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde en kalitelisi yetişen ve Şubat ayı sonunda dikimi gerçekleşen sarımsağın hasadı başladı.
Türkiye'nin yüzde 25'lik sarımsak ihtiyacını karşılayan Taşköprü'de geçen yıl 16 bin ton civarında sarımsak elde edilmesine karşın bu yıl ki sarımsak üretiminin 20 bin ton civarında olması beklendiği açıklandı.
Sarımsak borsasının bulunmaması nedeniyle yıllar itibariyle fiyatların farklılık gösterdiği Taşköprü’de sarımsak, geçen yıl Sarımsak fiyatları sezonu 7 TL'den kapatmıştı. Hasadı yaklaşık 3 hafta süren sarımsağın tarlada 10 gün kadar kuruması için beklemesi gerekiyor. Kuruyan Taşköprü sarımsağının kısmen bu hafta Taşköprü’de kurulan sarımsak pazarında satışa sunulması bekleniyor. Taşköprü’ye bağlı Afşar köyündeki Sarımsak üreticilerinden Rasim Koca, geçen yıl sarımsağın üreticinin yüzünü güldürdüğünü bu yılda yine aynı fiyatlardan satabilmeyi umut ettiklerini ifade etti. Her yıl Taşköprü'de 4 bin ailenin tek geçim kaynağı olan sarımsağın hak ettiği değeri alıp geçimlerini sağlamak ümidi ile yaşayan üreticiler çocuğu yaşlısı, kadını erkeği ile sarımsak tarlalarında emek sarf ediyor.
Eligüzeloğlu ayrıca fiyatların geçen seneki fiyatlarda seyredeceğini de iddia etti. Taşköprü Sarımsağının sezonu 4-5 lira fiyat aralığında açacağını kaydetti.







http://www.tarimtv.gov.tr/

Ekleme Tarihi
16.07.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Sarımsak hasadı başladı ,taşköprü
Link: Sarımsak hasadı başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız