Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Sağanak yağış çiftçiyi vurdu

Ankara’nın Pursaklar ilçesinde sağanak yağış, 100 dönümlük domates ve salatalık tarlasını sular altında bıraktı. Tarlada çalışan 40 işçinin kaldığı çadırlar da sular altında kalınca devreye Kızılay ekipleri girdi.


Ankara’nın Pursaklar ilçesi Saray Mahallesi’nde dün akşam etkili olan sağanak yağmur ve dolu nedeniyle 100 dönümlük tarla sular altında kaldı. Hızla yükselen su seviyesi nedeniyle tarlada çalışan 40 işçinin kaldığı çadırları da su bastı. İşçilerin imdadına Kızılay ekibi yetişti. Olayın yaşandığı mahalleye gelen Kızılay ekipleri işçilerin kalması için altı çadır kurdu.

BEŞ DAKİKADA ÜRÜNLERİMİZ YOK OLDU

Tarla sahibi Akın Oğuz, dün akşam yağan yağmur ve dolunun bütün mahsulü 5 dakikada götürdüğünü belirterek "Ürünlerimiz ve çadırlarımız yok oldu. Çalışan arkadaşlarımızın emekleri gitti. 75 dönüme salatalık, 25 dönüme domates ekmiştik. 175 ton zararımız var" dedi.

Şanlıurfa’dan gelen 40 işçinin kaldığı çadırların sular altında kaldığını belirten Oğuz, şöyle konuştu: "İşçileri evimize götürdük, komşularımızdan rica ettik. Bugün sabah Kızılay’dan ve Pursaklar Belediyesi’nden arkadaşlar geldi, çadırlar kuruldu. Yardım istiyoruz, zarar büyük, çalışan arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını nasıl ödeyeceğiz bilmiyoruz."

Kızılay başta olmak üzere Tarım İl Müdürlüğü ve Pursaklar Belediyesi ekipleri olayın ardından hasar tespit çalışması başlattı.
 
 
 
 
(İHA) 

Ekleme Tarihi
17.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Sağanak yağış çiftçiyi vurdu
Link: Sağanak yağış çiftçiyi vurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız