Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Sahur sonrası kayısı ve vişne hasadı

 
Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde kayısı ve vişne hasadı başladı. Toplanan ürünlerin hale vaktinde yetişmesi için hasat sahur sonrası yapılıyor. Üreticiler, kayısı ve vişneleri sıcakta etkilenmeden soğuk hava depolarına konulması için zamanla yarışıyor.


Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı Yakasenek beldesinde yetiştirilen mehtaplı, alyanak ve tokaoğlu türü kayısıların hasadına başlandı. Üreticiler, kayısı ve vişneleri sıcakta etkilenmeden soğuk hava depolarına konulması için zamanla yarışıyor. Sabahın erken saatlerinde kalkan üreticiler, ilk olarak hale uğrayıp kasaları alarak, ardından meyve bahçelerine gidip hasada başlıyor.

Kayısı bahçesi sahibi Karayel "Sıcakta çalışmak çok zor oluyor. Biz de sıcaklara kalmamak için sahurdan sonra bahçemize gelerek çalışmaya başlıyoruz" şeklinde konuştu. Sıcakta çalışmanın zorluğunu anlatan ancak kayısıları da hasat etmek zorunda olduklarını belirten Karayel, öğlen sıcağına kadar çalıştıktan sonra eve döndüklerini ifade etti. Hasat edilen kayısılar, meyve halinde kilosu 60 kuruştan alıcı bularak meyve suyu ve reçel yapımı için Bursa, Antalya ve Manisa illerine gönderiliyor.

Yeşilçiftlik Beldesinde yetiştirilen Kütahya ve İstanbul türü vişnelerin hasadında çalışan mevsimlik işçiler de sabahın erken saatlerinde kalkıp meyve bahçelerine gidiyor. Vişne hasadında mevsimlik işçi olarak çalışan Abdullah Çelik, sıcağa kalmamak için sabah 05.30'da kalkarak bahçeye gittiklerini söyledi. Yaz aylarında çalışarak okul masraflarını karşıladığını belirten Çelik, günlük 35 lira yevmiye aldığını ifade etti.







http://www.tarimtv.gov.tr

Ekleme Tarihi
17.07.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Sahur sonrası kayısı ve vişne hasadı
Link: Sahur sonrası kayısı ve vişne hasadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız