Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Başarılı orman ürünleri ihracatçıları ödüllendirildi


İstanbul İhracatçı Birlikleri ile İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin katılımı ve Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle başarılı orman ürünleri ihracatçıları ödüllendirildi.


İstanbul İhracatçı Birlikleri organizatörlüğünde, İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin katılımı ile gerçekleştirilen törende başarılı orman ürünleri ihracatçılarına ödüllerini Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan verdi.

‘Orman ürünleri ihracatı yüzde 14 oranında arttı’

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçılarıBirliği Başkanı Abdullah Tever, orman ürünleri sektörünün yakaladığı ihracat rakamlarına değindi. Tever şöyle konuştu:"Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri sektörü ihracatı 2011 yılına göre 2012 yılında % 14’lük büyüme payı ile 3.8 milyar dolara yükselmiştir. Son 12 aylık verilerine göre ihracatımızın 4 milyar dolara yükseldiği görülmektedir.2012 trade map verilerine göre de Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri ithalatı yaklaşık 2.8 milyar dolardır.

Kağıt ambalajda 5 yıldaki üretim artışı yüzde 18

Abdullah Tever, Türkiye ambalaj sanayi sektörünün büyüklüğünün 2012’de r büyüklüğünün 14-15 milyar dolara ulaştığını, geçtiğimiz 5 yıldaki büyüme trendine baktıklarında en fazla yıllık üretim artışının yüzde 18 ile kağıt ambalajda olduğunu, bunu yüzde 8 artışla karton ambalajın takip ettiğini belirtti. Türkiye’nin Ambalaj sektörü ürünlerinin dünya çapında 191 ülkeye ihraç edildiğini söyleyen Tever, 2012 yılında en çok ambalaj ihraç edilen ülkelerin başında Almanya, Irak, İngiltere, Fransa ve İran’ın geldiğini vurguladı. Tever, "Türkiye’deki ambalaj sektörü ihracatı alt kırılımları ile 1.75 milyar dolar olup; kağıt ve karton ambalaj ihracatımız 2011 yılında 300 milyon dolar, 2012 yılında ise 321 milyon dolar olarak görülmektedir" dedi.

Bakan Çağlayan’dan teşekkür

Ödül töreninde bir konuşma da Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yaptı. Türkiye’nin 2023’te dünyanın ilk on ekonomisi arasına girmeyi hedeflediğini belirten Bakan Çağlayan, "Türkiye artık dünyanın 26 büyük ekonomisi olmakla yetinen değil, 17 en büyük ekonomisi olmuş ve 2023’te dünyanın ilk on ekonomisi içine girmeyi hedefleyen bir neslimiz var. Böyle bir hedefi olan adeta kabuk değiştirmiş, küllerinden yeniden doğmuş ve dünya da son derece itibarlı bir yere sahip olan ve her geçen gün farkını hissettiren bir Türkiye var. Bilhassa İstanbul İhracatçılar Birliğimizi ve altında bulunan 7 sektörümüzü Türk ihracatına vermiş olduğu katkılardan dolayı tebrik ediyorum" dedi.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
23.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Başarılı orman ürünleri ihracatçıları ödüllendirildi
Link: Başarılı orman ürünleri ihracatçıları ödüllendirildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız