Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kayıkçılar Köyünde Karpuz Yetiştiriciliği

ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Kayıkçılar Köyünde, Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik Kayıkçılar köyünde karpuz yetiştiriciliği yapan Hasan Yıldız’ın bahçesini ziyaret etti.

Kayıkçılar Köyünde yapılan ziyaret programına, Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Çaycuma Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özgür Uslubaş, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam ,Kayıkçılar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Bayram Cura, Kayıkçılar Köyü Muhtarı Mehmet Durguncu, Ziraat Mühendisi Suna Güncan, Veteriner Hekim Sedat Eren,Veteriner Hekim Hale Kavaklı katıldı. Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Kayıkçılar köyünde karpuz yetiştiriciliği yapan Hasan Yıldız’ın bahçesini ziyaret etti. Üretici Hasan Yıldız “10 dekarlık alanda crimsontayt ve tk 047 çeşitli 3300 aşılı fide kullanarak yaptığını ve 25-30 ton verim aldığını söyledi. Yüksek verim alınan karpuz yetiştiriciliği Çaycuma için ekonomik anlamda iyi bir gelir kaynağı olduğu belirtildi. Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, karpuz yetiştiriciliği ile ilgili şunları söyledi:
 
“Çaycuma’da karpuz tarlasının olması beni çok memnun etti. Üreticimize Satışla ilgili bir problemin var mı dedim o da kesinlikle yok dedi. Üreticimiz. halinden çok memnundu. Karpuzların en hafifi 6 kilonun üzerindeydi. Oldukça memnun oldum. Çok da güzel bir bahçeydi. Emek verilince bir şeyler yapılınca üreticinin yüzü gülüyor. Üreticinin yüzü güldüğü için bizimde yüzümüz güldü. Çok memnun oldum. Karpuzları tadı da rengi ve şekli de çok çok güzel 2 çeşit ekmiş oraya 2 çeşide de ayrı ayrı baktık. üreticimizin satışı bol ve bereketli olur.”

Ekleme Tarihi
25.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kayıkçılar Köyünde Karpuz Yetiştiriciliği
Link: Kayıkçılar Köyünde Karpuz Yetiştiriciliği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız