Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Söke Zeytin Ve Zeytinyağı Tesis Arazisi Birliğe Devredildi

AYDIN (İHA) - TARİŞ Söke 1.079 No.lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi genel kurulu yapıldı.


Genel Kurulda alınan kararla; kooperatifin uzun zamandır gündeminde olan tesislerin inşaatının yapılabilmesi için arazi, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ne devredildi.

TARİŞ Söke 1.079 No.lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi genel kurulu, Söke TARİŞ tesislerinde yapıldı. Toplantının gündemini tesis inşaatı yapılacak arazinin Birliğe devri oluşturdu. Söke-Milas Karayulu üzerinde Sarıkemer Beldesi yakınlarında geçtiğimiz yıllarda TARİŞ Söke 1.079 No.lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi tarafından tesis yapılmak üzere arazi satın alınmıştı. Sarıkemer Beldesi Musluk Mevkii’nde bulunan araziye kooperatifin inşaat yapması için Birlik’ten nakit akışı kanun gereği yapılamayınca; çözüm olarak arazinin Birliğe devri, Birliğin inşaatı tamamlamasının ardından tesisi yeniden Kooperatife geri iade etmesinde bulunmuştu. Gerçekleşen genel kuruda konu kooperatif ortaklarının önüne getirilirken; üretici ortaklar çözüm yoluna ‘evet’ dedi. Ayrıca genel kurulda TARİŞ Söke 1.079 No.lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi ortağı üreticiler taşınmazın tapu devir işlemleri ve diğer işlemler için Kooperatif yönetimine yetki verdi.

Genel Kurul sonrası değerlendirmede bulunan TARİŞ Söke 1.079 No.lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet İz; “Üç yılı aşkın süredir kooperatifimizin tesisinin taşınması ile ilgili işlemlerin ve izinlerin alınması ile ilgili zorlu bir süreç geçirdik. 2013 yılında son aşama olan inşaat aşamasına gelinmişti ki 11 Nisan 2013 tarihinde değişen 4572 sayılı tarım satış kooperatifleri kanunu birliklerden kooperatiflere nakit akışı durduruldu. Bu nedenle tesisimizin inşaat işi de askıya alınmıştı. Birliğimizle yapılan görüşmeler sonucunda arazimizin birliğimize devri gündeme geldi. Genel Kurula getirdiğimiz ve üretici ortaklarımızdan da onay almamız ile süreç hızlanmış oldu. Ortaklarımızın kararı ile yeni tesisimizin inşaatı hızla başlayacak ve bir aksilik olmaz ise yeni sezonda tesisimizin açılışı yapılacaktır. Genel kurulumuzun ve alınan kararın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
26.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Söke Zeytin Ve Zeytinyağı Tesis Arazisi Birliğe Devredildi
Link: Söke Zeytin Ve Zeytinyağı Tesis Arazisi Birliğe Devredildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız