Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
üzüm 


Üzüm Sofraya Gelmeden Tarlada Denetleniyor

MANİSA (İHA) - Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli teknik elemanlar tarafından, tarladan sofraya güvenilir gıda teminini sağlamak amacıyla, üzüm üretimi yapılan arazilerde hasat öncesi zirai ilaç denetim çalışmaları yürütülüyor.

Tarladan sofraya güvenilir gıda temini için, hasat öncesi zirai mücadele ilaçları kullanımında limit aşımı ve ruhsatsız ilaç kullanımının denetlendiğini açıklayan Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, "Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi Müdürlüğü’nde görevli teknik elemanlarımızca, Manisa Merkez ve İlçelerinde hasat öncesi denetim çalışmaları devam etmektedir. Bu denetimler kapsamında Merkez ve İlçelerde toplamda 60 adet yaş üzüm numunesi alınarak İzmir İl Kontrol laboratuvarı ve Çanakkale İl Kontrol laboratuvarına analiz için gönderilmiştir. Ayrıca 5 Ağustosta Alaşehir’den, 6 Ağustosta Sarıgöl’den alınacak 20 adet numune İzmir İl Gıda Kontrol Laboratuvarına gönderilecektir." dedi.

Tarımsal ürünlerdeki ilaç kalıntılarının insan sağlığı üzerindeki etkilerine de değinen İl Müdürü Çebi, "Tarımsal ürünlerdeki ilaç kalıntıları öncelikli olarak kendi sağlığımızı tehlikeye atmakta ve ihracatımıza da büyük ölçüde engel oluşturmaktadır. Yapılan bu denetimler ile ürün tüketiciye ulaşmadan hatanın kaynağında tespit edilmesi sağlanıyor.

Zirai ilaç kullanımını bilinçli hale getirmek amacıyla, Müdürlüğümüzde görevli teknik elemanlar, sezon boyunca üretici eğitimleri düzenlemekte ve çiftçilerimizi kalıntısız ürün yetiştirme konusunda bilgilendirmektedir." şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
06.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Üzüm Sofraya Gelmeden Tarlada Denetleniyor
Link: Üzüm Sofraya Gelmeden Tarlada Denetleniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız