Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Hatay Valisi: Yangından 2 bin hektar alanın etkilendiğini tahmin ediyoruz

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da 05 Ağustos 2013 Pazartesi günü saat 02.30 sıralarında Gülderen köyü Leçelik mevkiinde başlayan orman yangınının 06 Ağustos 2013 Salı günü saat 09.00 sıralarında ilerlemesinin durdurulduğu ve 07 Ağustos 2013 Çarşamba günü saat 03.30 sıralarında ise yangının tamamen kontrol altına alındığı bildirildi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, “Yangından etkilenen genel alanın 2 bin hektar civarında olduğu tahmin edilmektedir. Ancak tahmini olarak 700-1000 hektar arasında bir orman alanının etkilendiği düşünülmektedir." dedi.

Hatay Valiliği'nden alınan bilgiye göre halen soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü bölgede küçük çaplı parlama ve atmalara, yer ekipleri ve arazözler ile müdahale ediliyor. 4 gündür devam eden yangına Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Adana, Mersin, Isparta, Burdur, Konya ve Karaman illerinden 3 uçak, 8 helikopter, 60 arazöz, 38 su tankı, 15 dozer, 20 ilk müdahale aracı, 25 itfaiye aracı, 24 pikap, 480 orman işçisi, 75 kişiden oluşan 7 yer ekibi, 35 kişilik teknik ekip ve köy halkı da olmak üzere toplam 740 personel ile müdahale edildiği açıklandı.

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, “Yangından etkilenen genel alanın 2 bin hektar civarında olduğu tahmin edilmektedir. Ancak tahmini olarak 700-1000 hektar arasında bir orman alanının etkilendiği düşünülmektedir. Takdir edileceği üzere kesin rakamlar soğutma çalışmalarını müteakip yapılacak çalışmalar sonrasında ortaya çıkacaktır. Memnuniyetle belirtmek isterim ki, böylesine büyük bir yangında Hatay’ı ve milletimizi üzecek bir can kaybı yaşanmamıştır. Bir işçimizin müdahale sırasında ayağının kırılmasının ötesinde yaralanan bir vatandaşımız olmamıştır. Bu vesileyle işçimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yangının söndürülmesi çalışmalarına her türlü desteği veren Orman ve Su İşleri Bakanımız başta olmak üzere, orman teşkilatımızın her kademedeki görevlilerine, yangın söndürme çalışmalarına destek veren ilimizin ve komşu illerimizin kurum ve kuruluşlarının değerli yöneticilerine ve çalışanlarına ve ayrıca çalışmalara katılan değerli hemşehrilerimize, teşekkür ederim.” dedi.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
10.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Hatay Valisi: Yangından 2 bin hektar alanın etkilendiğini tahmin ediyoruz
Link: Hatay Valisi: Yangından 2 bin hektar alanın etkilendiğini tahmin ediyoruz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız