Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Bu pastalar adeta sanat eseri

Doğum günü ve düğün gibi özel günlerde mutluluğun simgesi olan pastalar artık heykeltraşlar tarafından şekillendiriliyor. Özel günlerinde hayallerini sevdikleriyle paylaşmak isteyenler için birbirinden ilginç pastalar tasarlanıyor.

Kökeni Romalılar dönemine kadar uzanan düğünlerde pasta kesme adetinin, Avrupa'da hediye olarak getirilen keklerin bereket getirmesi için gelinin başının üstünde ufalanması, evlenen çiftin daha sonra bu keklerin kırıntılarını birlikte yemesiyle başladığı tahmin ediliyor. Sonraki dönemlerde hediye keklerin bir araya getirilmesiyle oluşan düğün pastaları, bugün çiftler için bambaşka anlamlar ifade ediyor.

Doğum günü pastaları ise artık sadece üflenecek mumların yerleştirilmesi için değil hayallerin aktarıldığı "tuval"ler olarak kullanılıyor.

Doğum günü ve düğün gibi özel günler için tasarım pastalar üreten işletme sahibi Serdar Eker, lezzet ve görselliğin özel günler için tasarlanan pastalarda bir araya getirildiğini, hayallerini özel gün pastasına yansıtmak isteyenler için tasarımların heykeltraşlar tarafından yapıldığını söyledi.

İşletme yöneticisi Özge Eker nişan, düğün, doğum günü, "hoşgeldin bebek" partisi ve kına geceleri için farklı talepler geldiğini anlattı.

Hayalleri gerçekleştirirken heykeltraşlarla çalıştıklarını belirten 16 yıllık pasta ustası Münir Altun ise "Onlara pastanın üzerinde bulunması gerekenleri tarif ediyorum, onlar da yapıyor. Tasarımda detaylara dikkat ediyoruz. Amaç artık sadece pasta yemek değil, bu bir sanat halini aldı” diyor. 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Bu pastalar adeta sanat eseri
Link: Bu pastalar adeta sanat eseri




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız