Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kırmızı et üretimi arttı

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın ikinci döneminde bir önceki döneme göre yüzde 2,1 oranında artarak 212 bin 885 ton oldu. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, kırmızı et üretimindeki artışın devam edeceğini söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılının 2. dönemine ilişkin kırmızı et ve kümes hayvancılığı üretim istatistiklerini açıkladı.

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın ikinci döneminde bir önceki döneme göre yüzde 2,1 oranında artarak 212 bin 885 ton oldu. Tavuk eti üretimi ise bu yılın haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 azalarak, 155 bin ton oldu.

TÜİK’in 2013 yılının 2. Dönemine ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerine göre, yılın ikinci çeyreğinde toplam kırmızı et üretimi 212 bin 885 ton oldu. Kırmızı et üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 2,1, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 16,3 oranında arttı.

Söz konusu dönemde, kırmızı et üretiminin 187 bin 587 tonunu sığır eti, 21 bin 959 tonunu koyun eti, 3 bin 278 tonunu keçi eti, 61 tonunu manda eti oluşturdu.

Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 3,8, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,7 artarken, koyun eti üretiminde bir önceki döneme göre yüzde 10,2, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,2 artış görüldü.

Türkiye'nin tavuk eti üretimi bu yılın haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 azalarak, 155 bin ton oldu. Tavuk eti üretimi bir önceki aya göre ise yüzde 3,8 azaldı.

Bu yılın haziran ayında tavuk eti üretimi de 155 bin 345 ton, hindi eti üretimi ise 3 bin 359 ton olarak gerçekleşti. Tavuk eti üretimi haziranda bir önceki aya göre yüzde 3,8, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 azaldı. Haziran ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 5,2 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,5 azaldı.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, kırmızı et üretimindeki artışın devam edeceğini söyledi.

Tunç, et üretiminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.3 oranında artış olduğunu ve bu artışın sürekli olarak artacağını anlattı.

Türkiye'de et üretiminde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını belirten Tunç, "2010'a yapılan et ithalatının ardından hükümetimizin aldığı tedbirler, meyvesini vermeye başladı. Geçtiğimiz yıl da et üretimi artmıştı, bu yıl da arttı ve gelecek yıllarda da artacak. Et üretiminde herhangi bir sıkıntı yok. İnşallah bu üretim artışı sürekli devam edecek" dedi. 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
14.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kırmızı et üretimi arttı
Link: Kırmızı et üretimi arttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız