Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mandalina Üreticileri Birliği Kanada’da tanıtıldı 

Mandalina Üreticileri Birliği Kanada’da tanıtıldı

 
İZMİR (CİHAN)- Seferihisar Belediyesi ve mandalina üreticileri öncülüğünde kurulan Seferihisar Mandalina Üreticileri Birliği iş modeli, alanının en saygın kongrelerinden biri olan Kanada-Toronto’da gerçekleşen Makropazarlama Kongresi’nde akademik tebliğ olarak sunuldu.

Her yıl düzenlenen Makropazarlama Kongresi'nin ev sahipliğini bu yıl York Üniversitesi (Toronto, Kanada) üstlendi. Alanında saygın uluslararası 150 akademisyenin katıldığı kongrenin ana teması 'Neoliberal Çağda Makropazarlamanın Rolü Nedir?' olarak belirlendi. Kongrenin ana oturum başlıkları doğrultusunda İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Işık Özge Yumurtacı, Yrd. Doç. Dr. Bengü Sevil Oflaç ve Yrd. Doç. Dr. Tuğba Örten Tuğrul Seferihisar Mandalina Üreticileri Birliği İş Modelini 'Sürdürülebilir İş Modelleri' oturumunda örnek çalışma olarak gösterdi.

İlgili sunuş esnasında kongreye katılan akademisyenlere Seferihisar’la ilgili tanıtım broşürleri dağıtıldı. Ayrıca Seferihisar ve Teos Antik Kenti’nin tarihçesini anlatan İngilizce kitaplar ise York Üniversitesi (Kanada) kütüphanesine bağışlandı. Toronto, Kanada’da Yrd. Doç. Dr. Işık Özge Yumurtacı tarafından yapılan sunumun ardından, tebliğ yazarlarına İş ve Ekonomi Dergisi New York’tan çalışmalarının yayınlanabilmesi için teklif geldi. İlgili teklifi değerlendiren akademisyenler, Seferihisar Mandalina Üreticileri Birliği İş Modelinin performans değerlendirmesini ilgili dergiye makale olarak gönderecek. İlgili çalışma ayrıca 5 Ağustos 2013 tarihinde düzenlenen Belediye Meclisi’nde de sunuldu.

Çalışmanın, Seferihisar ilçesinin ve Üretici Birliği’nin uluslararası arenada tanıtımında oldukça önemli olduğunu vurgulayan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, akademisyenlere teşekkür etti. CİHAN

Ekleme Tarihi
15.08.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Mandalina Üreticileri Birliği
Link: Mandalina Üreticileri Birliği Kanada’da tanıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız