Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


FİSKOBİRLİK 7 yıl aradan sonra tekrar piyasada

Türkiye genelinde aktif olarak 75 bin ortağı bulunan ve 2006 yılında maddi sıkıntılar nedeniyle üreticilerden aldığı fındığın parasını ödeyemeyerek alımı durduran FİSKOBİRLİK, 7 yıl aradan sonra yeniden piyasaya girerek fındık alımına başladı.

Türkiye genelinde aktif olarak 75 bin ortağı bulunan ve 2006 yılında maddi sıkıntılar nedeniyle üreticilerden aldığı fındığın parasını ödeyemeyerek alımı durduran Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK), 7 yıl aradan sonra yeniden piyasaya girerek fındık alımına başladı. İçinde bulunduğu mali tablo nedeniyle piyasadaki yerini Bakanlar Kurulu kararı ile 2006 yılında Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) bırakan FİSKORBİRLİK, 2013 yılında tekrar piyasaya girerek fındık alımı yapıyor.

Ordu’nun Gülyalı ilçesi Ayrılık köyünde bir üreticiye ait harmanda yapılan fındık alımına FİSKORBİRLİK Genel Müdür Vekili Salih Öğütken de katıldı. Yaptığı açıklamada, birlik olarak üreticilerin harmanına giderek yönetim kurulu kararı ile bu sezon fındık alacaklarını ve parasını da peşin ödeyeceklerini söyleyen Öğütken, "Verdiğimiz sözün arkasındayız, harmana geldik ve üreticilerimizin fındığını almaya başladık" dedi.

Üç farklı modelle alım yapmayı sürdüreceklerini ifade eden Öğütken, şöyle konuştu: "Birisi tamamen peşin alım modeli. İkinci modelimiz yarısı peşin olmak üzere yarısı da market zirai girdi ve ambalajlı yağ karşılığı alım. Son modelimiz ise emanet alım yöntemi. Birinci modelde piyasa koşullarının 10 kuruş üstünde alım yapacağız. Diğer modelleri tercih edenlerin ise fındığını piyasa koşullarının 50 kuruş üstünde fiyattan alım yapacağız. FİSKOBİRLİK şirketimiz ürün bedelini aynı gün üreticimizin hesabına havale edecek. "

Fındığını FİSKOBİRLİK'e veren üretici Cemal Cörüt ise, "Fındığımı hep FİSKOBİRLİK'e verdim. Çünkü FİSKOBİRLİK milletin, bizim" dedi. 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
16.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: FİSKOBİRLİK 7 yıl aradan sonra tekrar piyasada
Link: FİSKOBİRLİK 7 yıl aradan sonra tekrar piyasada




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız