Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Cumhuriyet Üniversitesi serasında hasat zamanı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan serada domates, biber çeşitleri, salatalık ve karpuz üretimi yapılıyor.

Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Burhan Paçacıoğlu, bu yıl serada iki buçuk ton civarında domates, yarım tona yakın biber çeşitleri ile diğer ürünlerden hasat etmeyi hedeflediklerini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Paçacıoğlu, “2 yıl önce serada 250 metrekarelik alanda faaliyete başladık. Bu yıl 3’üncü ürün hasadı gerçekleştirdik. Serada domates, biber çeşitleri, salatalık ve karpuz üretimi yapıyoruz. Bu yıl serada iki buçuk ton civarında domates, yarım tona yakın biber çeşitleri ile diğer ürünlerden hasat etmeyi düşünüyoruz. Uygulamadaki amacımız Zara’da seracılık yapan vatandaşlara organik tarım konusunda bilgilendirme yapmak ve bölgedeki tarım faaliyetlerine ivme kazandırmaktır” şeklinde konuştu.

Sivas’ın tarım alanında marka şehir olabilmesi için üniversiteye önemli görevler düştüğünü dile getiren Rektör Prof. Dr Kocacık ise Sivas MYO ve Zara’da bulunan seraların Sivaslı çiftçilere ve üreticilere öncülük edecek kapasitede olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

“Bu manada yapılan çalışmalarımız sonucunda şehrimizi tarımda önemli konuma getirecektir. Bu çalışmalarda emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmalar daha da arttırılarak yaygınlaşmasını umuyorum” 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
16.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Cumhuriyet Üniversitesi serasında hasat zamanı
Link: Cumhuriyet Üniversitesi serasında hasat zamanı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız