Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Bakanlıktan Şaplı Sevk Haberlerine Yalanlama

AYDIN (İHA) - Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Kurban Bayramı öncesinde şaplı hayvan sevki yapılacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Kurban Bayramı öncesi “Türkiye’de şaplı hayvan sevkiyatının yapılacağına” dair bazı basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereksinimi duyduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, “Kurban Bayramının yaklaşması sebebiyle, kimi çevreler halkın kafasını karıştırmaya ve bunun üzerinden Bakanlığımızı töhmet altında bırakmaya çalışmaktadır. ‘Hayvan sevkiyatında aşı kağıdı zorunluluğu kaldırıldı’ şeklinde yalan ve yanlış haberler, sadece provakatif düşüncelerin ürettiği ve hayvan üreticilerine zarar veren girişimlerdir. Türkiye’de yılın hiçbir döneminde şap hastalığı tespit edilmiş hayvanın sevkiyatına izin verilmemektedir. Şap hastalığı belirlenen hayvanların etrafında, 10 kilometrelik koruma ve gözetim bölgesi oluşturulmakta ve bu alanda hayvanların giriş ve çıkışına izin verilmemektedir. Hayvanlar sevk işleminden önce Resmi Veteriner Hekimler tarafından kontrol edilmektedir. Kontrol işleminde hayvanların küpeli ve veri tabanına kayıtlı olup olmadıkları ile bulaşıcı hastalıklar açısından risk teşkil edip etmediklerine bakılmaktadır. Uygun olanların sevkiyatına müsaade edilmektedir” dedi.

Kurban Bayramı öncesinde denetimlerin sıklaştırıldığını belirten Köksal, “Önümüzdeki Kurban Bayramında da şaplı hayvan satılması veya buna göz yumulması söz konusu değildir. Böyle bir duruma da asla izin verilmeyecektir. Öte yandan şap hastalığı daha ziyade ekonomik yönden önemli olan bir hastalıktır. Bu nedenle hastalığın hayvandan insana geçtiğine dair iddialar da tamamen gerçek dışıdır. Ülkemizin mevcut büyük ve küçükbaş hayvan varlığı dikkate alındığında kurbanlık hayvanlarla ilgili de herhangi bir sıkıntı yoktur. Bu konuyla ilgili ithalat lobisinin yanlış yönlendirmelerine de halkımızın itibar etmemesi gerekmektedir” diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
21.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Bakanlıktan Şaplı Sevk Haberlerine Yalanlama
Link: Bakanlıktan Şaplı Sevk Haberlerine Yalanlama




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız