Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Domates Şenliği 


Akkuzulu Domates Şenliği, 25 Ağustos’ta

Ankara’nın sebze merkezi Çubuk ilçesinin Akkuzulu Mahallesi'nde domates hasadı başladı. Akkuzulu Domates Şenliği 25 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek.


Akkuzulu Mahallesi Kalkındırma, Yaşatma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Gurban Demirci, domateslerini tüm Türkiye’ye duyurmak ve değerinde satabilmek için 4 yıldır hasat şenlikleri düzenlediklerini belirtti. Küçük büyük tüm mahalle halkının 5 yıldır sebze üretimi veya pazarlaması ile geçimini sağladığını vurgulayan Gurban Demirci, "Geçmişte çeşitli sektörlerde çalışan mahalle sakinlerimiz, yaklaşık 5 yıldır domates üretimi ile geçimlerini sağlamaktalar. Çok çalışkan olan mahalle sakinlerimizden küçük büyük, kadın erkek tüm mahalleli gece gündüz sebze üretmek ve onları satmak ile meşgul. Biz de dernek olarak 4 yıldır üreticilerimize destek olmak için domates şenliği yapmaktayız. Sağ olsun Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden Bey bize şenlik ve tanıtım noktasında destek veriyorlar. Bizim tek amacımız üreticimizin binbir güçlükle ürettikleri ürünü değerinde ve yerinde satmasına katkı vermektir. Tadı ve özellikleri ile farklı olan Akkuzulu domatesini pazarda daha etkin hale getirebilmek ve kalitesinin devamlılığını sağlamak için bunu yapmak zorundayız.’’ dedi.
 
ŞENLİĞE DAVET

Tüm Başkentlileri şenliklerine davet ettiklerini kaydeden Demirci, program hakkında şu bilgileri verdi: "4. Akkuzulu Domates Şenliğimiz 25 Ağustos Pazar günü Akkuzulu Meydanı'nda yapılacaktır. En iyi domates yetiştiricisinin seçileceği ve çeşitli yöresel yarışmaların yapılacağı şenliğimizde gün boyunca konserler verilecek. Tanınmış sanatçılardan Seda Kara, Yasin, İbocan, Hasan Koç, Çubuklu Cem ve Hasan Yaman sahne alacaklar. Meydanda onlarca ton domates başta olmak üzere, biber, fasulye, patlıcan, salatalık ve ev yapımı salça satışlarımız ile misafirlerimize çeşitli ikramlarımız yapılacak. Tüm başkentlileri kaliteli ve uygun fiyata kışlık sebzelerini almak için şenliğimize davet ediyoruz.’’

İnşaatlarda çalıştıktan sonra en sonunda mahallesinde sebze yetiştiriciliğine başladığını söyleyen domates üreticisi Ali Karaman, ürettikleri ürünleri mahallelerde traktörde seyyar olarak sattıklarını anlattı. Karaman, "Bizim tek gelir kaynağımız sebze üretmek. Üretim her geçen yıl artıyor. Bu mahalle halkının tamamı domates üretiyor. Bulduğumuz her boş alana domates ekiyoruz. İki yıldır fasulye, patlıcan ve karpuz gibi çeşitlerde üretmeye başladık. Pazarlama konusunda sıkıntılarımız vardı, o da yapılan şenliklerle ve etkinliklerle çözülmeye çalışılıyor.’’ dedi.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
22.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Akkuzulu Domates Şenliği, 25 Ağustos’ta
Link: Akkuzulu Domates Şenliği, 25 Ağustos’ta




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız