Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
mısır 4 


Altınova Çiftçisi Mısırla Hayat Bulacak

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde, geçmişte patates ve pamuk üretimiyle Ege piyasasında söz sahibiyken, yanlış tarım politikaları nedeniyle geleneksel ürünlerinden umduğunu bulamayınca mısıra yoğunlaştı.
 
Altınova çiftçisi geleceğini yemlik mısırda arıyor. Altınova Tarım Kredi Kooperatifi, hızla artan mısır üretimiyle silaj paketleme tesislerini genişletme kararı aldı. Binlerce dönüm tarım alanına sahip Altınova çiftçisinin mısır ekimine yönelmesi üzerine harekete geçen 525 ortaklı Altınova Tarım Kredi Kooperatifi, silaj paketlemede ikinci makineyi de getirerek montajını tamamladı. Ortaklarına 3 bin dönüm silaj mısırı ile bin dönüm yemlik mısır ekimi için teşvik verdiklerini söyleyen Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mustafa Dirim, üreticilerin dönüm başına 4 ile 6 ton arasında ürün aldıklarını belirterek, “Yem ilaç, gübre,tohum,mazot,zirai aletleri,nakit para yardımı ile üyelerimizi desteklemeye çalışıyoruz.Altınova’da ilk kez başlattığımız silaj paketleme tesislerimize ikinci makineyi de kazandırdık. Böylelikle günde 200 ton kapasiteye ulaşacağız,300 kiloluk balyalarımızı ortaklarımıza tonunu 130 liradan satıyoruz.Süt hayvanı yetiştiricileri ihtiyaç duydukları silajı kooperatifimizden daha ucuza temin edebiliyorlar. Üretici de pazar sıkıntısı yaşamıyor” dedi.
 
ÇİFTÇİMİZİN ELİNDEN TUTUYORUZ
 
Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Ünlüer ise, Altınova’da yıllar önce tohumlama ünitesi ve paketleme tesisi kurduklarını ifade ederek,bu konuda gelen diğer talepleri de değerlendirdiklerini söyledi. Ünlüer, “Süt besiciliği yapan ortaklarımızın ihtiyacı üzerine açtığımız silaj paketleme tesislerini ikinci bir makine ile güçlendirdik. Yeni paketleme makinesi ile günlük üretimimizde belirli bir artış sağlanacaktır. Kooperatif olarak Altınova çiftçisinin elinden tutuyoruz. Tesis sayesinde beldemizde süt üreticiliğinin artması da memnuniyet verici” diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
26.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Balıkesir, Altınova, Çiftçi, Mısır, Hayri Ünlüer
Link: Altınova Çiftçisi Mısırla Hayat Bulacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız