Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Turunçgilde 2. Çiftçi Tarla Okulu Kuyucak’ta Açıldı

AYDIN (İHA) - Aydın'ın Kuyucak ilçesine bağlı Çobanisa köyü’de Turunçgillerde 2. Çiftçi Tarla Okulu ve bahçelerde uygulamalı eğitim yapıldı. Eğitim toplantılarına katılan 66 üretici belgelerini aldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kapsamında oluşturulan konferans salonlarında, yapılan çiftçi eğitimleri, yapılan uygulamaları bizzat yerinde görmek amacıyla ‘Çiftçi Tarla Okulu’ artık tarlalara ve bahçelere taşındı.

Çiftçi Tarla Okulu’nda Dr. Nevin Başpınar, Turunçgil Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) ve Turunçgil Hastalık ve Zararlıları hakkında teorik ve bahçede uygulamalı olarak bilgi verirken, Ziraat Mühendisi Kamil Özdemir ise Turunçgil Bahçelerinde Yetiştiricilik, Budama ve Gübreleme konularında eğitim verdi. 66 kişinin katılım sağladığı eğitim çalışması sonunda turnçgil üreticilerine katılım belgeleri dağıtıldı. Eğitim çalışmalarına Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Aydın Çelik, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Adem Kaplan, Kuyucak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Yaşar, Kuyucak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Turunçgil konu sorumlusu Targel Mühendisleri, İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli Dr. Nevin Başpınar, Ziraat Mühendisi Adnan Çaçamer, Ziraat Yüksek Mühendisi Gül Kuruoğlu Aşçı, Ziraat Mühendisi Kamil özdemir, Çobanisa Köyü Muhtarı Şenmuz Mızrak ve Çobanisa köyü üreticileri katıldı.

Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açılamaya göre konferans salonlarında, yapılan çiftçi eğitimlerinin, bundan sonra yapılan uygulamaları bizzat yerinde görmek amacıyla tarla ve bahçelerde yapılacağı bildirildi. ‘Çiftçi Tarla Okulu’ uygulamalarının 2013 yılı programında Aydın ilinin pilot il olarak seçilmesi üzerine gelecek yıllarda tüm ürünlere uygulanacak şekilde planlamaların hazırlandığı ifade edildi.
 
 

Ekleme Tarihi
26.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler:  Turunçgil, Çiftçi, Tarla Okulu , Kuyucak, tarla, okul
Link: Turunçgilde 2. Çiftçi Tarla Okulu Kuyucak’ta Açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız