Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Komşu son kullanma tarihini çöpe attı! 

Komşu son kullanma tarihini çöpe attı!
 
 
Krizdeki Yunanistan’da marketler son kullanma tarihi geçen gıda ürünlerini daha ucuza satabilecek. Atina’yı da kapsayan bölgede geçerli olacak uygulamayla gıdaların ‘yeni kullanım tarihleri’ 3 aya kadar uzatılabilecek.


Ekonomik krizin pençesindeki Yunanistan’da halk sağlığını yakından ilgilendiren bir ‘tasarruf’ gündemde. Kriz süresince satışlarında büyük düşüşler yaşayan Yunan bakkal ve marketler, 1 Eylül’den itibaren son kullanma tarihi geçmiş gıda ürünleri satabilecek. Halkın büyük bölümünün geçim sıkıntısı çektiği Yunanistan’da son kullanım tarihi geçen yiyecek ve içecekler daha düşük fiyatlarla tüketicilere sunulacak. Ancak bu ürünler tüketicilerin taze olmayan bir gıda satın aldığını fark etmesini sağlayacak biçimde işaretlenecek.
 
Atina Esnaf Odası’nın kararı Yunanistan’ın başkent Atina’yı da kapsayan Attiki bölgesinde geçerli olacak. 11 milyon nüfusa sahip olan ülkenin yarıya yakını bu bölgede yaşıyor.


Yiyecek ve içecek furyası...

Esnaf Odası, her ürünün son kullanma tarihinden sonra satılamayacağını, kararın çabuk bozulan ve sağlık sorunu yaratabilecek gıdalar için geçerli olmayacağını duyurdu. Yiyecek ve içeceklerin üzerine yazılacak ‘yeni kullanım tarihleri’ ürüne göre 3 aya kadar uzatılabilecek. Ancak bu ürünler restoran ve yemekhaneler gibi yerlerde kullanılamayacak.
Kolay bozulabilecek ürünleri son kullanma tarihi sonrası satışa sunanlara 5 bin euro’ya kadar para cezası verilebilecek. Taze olmayan ürünler, farklı yerde satışa sunulacak.









http://www.milliyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
28.08.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Atina, 1 Eylül, Yunanistan,gıda,gıda güvenliği
Link: Komşu son kullanma tarihini çöpe attı!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız