Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Koyun-Keçide Elinizi Çabuk Tutun!

İZMİR (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan anaç koyun-keçi desteklemeleri için başvurular 2 Eylül’de (bugün) başladı. Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği kapsamında 1 yaşından büyük hayvanlar için yapılan desteklemeler için başvurular 30 Kasım’a kadar sürecek.
 
Yetiştiriciler işletmelerindeki hayvanlarının kulak küpe numaralarını tespit ederek liste halinde yazarak ilgili müdürlüğünde en geç 30 Kasım 2013 tarihine kadar güncelletmesi gerekiyor. Güncelleme işleminin ardından müdürlükten alınan güncel hayvan listeleri bağlı olunan koyun keçi birliğine belirtilen tarihler arasında başvuru dilekçelerine ek yapılarak destekleme başvurusu yapılabilecek. Koyun keçi kayıt sistemi ile koyun keçi bilgi sisteminde kayıtlı olmayan yetiştiriciler desteklemeden yararlanamayacak. Başvuru yapan yetiştiricilerin hayvanları il müdürlüklerin yetkili personeli tarafından yerinde kontrol edilecek.
 
BAŞVURU TAKVİMİNİ KAÇIRMAYIN
 
İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, anaç koyun-keçi desteklemeleri için başvuruların 2 Eylül’de başladığını belirterek, “Destekleme ödemeleri her hayvan için 20 lira olacak. Anaç koyun keçiye yapılacak destekleme için, hayvanların Koyun Keçi Kayıt Sistemi’ndeki kaydında (KKKS) 1 Eylül 2012 tarihinde ve öncesinde doğmuş olması gerekiyor” dedi.
 
Özer Türer şunları söyledi:
 
“Yetiştiricilerimizin bu destekten faydalanabilmek için bağlı bulunduğu gıda tarım ve hayvancılık il ve ilçe müdürlüğüne başvurarak, Türkvet ile koyun keçi kayıt sistemi(KKKS) güncel çıktısını almaları gerekiyor. Daha sonra bu çıktı ile birlikte birliğe müracaat etmesi gerekiyor. Yetiştiricilerimizin bu desteklemelerden yararlanmak için güncelleme ve başvuru takvimini kaçırmamaları çağrısı yapıyoruz. Her anaç hayvan başına devlet 20 lira ödüyor. En kısa zamanda işlemleri yapın, desteği kapın diyoruz. Son gün 30 Kasım…"
 
 

Ekleme Tarihi
05.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Koyun, Keçi, destek, 30 Kasım, anaç koyun-keçi desteklemeleri
Link: Koyun-Keçide Elinizi Çabuk Tutun!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız