Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 22 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kadın Çobanın Başarısı!

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki yaylalarda koyun ve keçi yetiştiren kadın çoban Afife Küçükbenli, 14-15 Eylül 2013′te İzmir’in Seferihisar ilçesinde düzenlenecek 3. İzmir Koyun Keçi Panayırı’na katılacak.
 
Burada küçükbaş hayvan yetiştiriciliği hakkında düzenlenen panelde bir konuşma yapacak.Eşiyle birlikte 10 yıl önce bin dolar vererek 10 koyun ve ve üç keçi alan Küçükbenli, şimdi 250 koyun ve 125 keçisiyle alışılmamış bir hayat yaşıyor. Hakkında çıkan haberlerle bir anda ilçesinde ilgi odağı haline gelen Küçükbenli, ilkokul mezunu olmasına rağmen dünyayı gezen, okumayı ve kendini geliştirmeyi seven renkli kişiliğiyle medyaya konu oldu. Türk edebiyatındaki birçok eseri okuyan, şimdilerde ise Rus edebiyatına merak saran Küçükbenli, okuma sevgisiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da dikkatini çekti. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından, “Yılın Sıradışı Okuyucusu” ödülüne lâyık görüldü.Afife Küçükbenli, İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin öncülüğünde ve Seferihisar Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek panayıra katılmaktan gurur duyacağını söyledi: “Kadın yetiştiricilerle biraraya geleceğim için heyecanlıyım. Deneyimlerimi onlarla paylaşmak ve onların da yeni girişimlerinde bulunurken karşılaşacakları zorluklarla, işin keyifli yanlarıyla ilgili sohbet etmek için sabırsızlanıyorum.”dedi.
 
Hayvanlarının hepsinin bir ismi olduğunu anlatan Küçükbenli, “Hepsine ait arşiv tutuyoruz. Hangisi hangisinin çocuğu, doğum tarihleri, isimleriyle birlikte hepsi kayıt altında. Ayrıca geçirdikleri hastalıklar ve aşılarını da kaydediyoruz. Hepsinin notunu ben tutuyorum.” şeklinde konuştu.Afife Hanım, ilkokul mezunu olmasına rağmen üç çocuğunun da üniversitede okuduğunu belirterek, “Kızım, eğitiminin bir kısmını İtalya’da aldı. Biz de zaman zaman İtalya’ya gidiyoruz. Orada tanıştığımız aileler var. Onlar da bizi yaylada ziyaret ettiler, çadırımızda misafir oldular.” dedi. Çok sevdikleri İtalyan aileden izin alarak, onların isimlerini de hayvanlarına verdiklerini kaydeden Küçükbenli, “Örneğin koçumuzun adı, o ailenin reisi Giovanni. Evin kızı Rita’nın adını bir koyunumuza, oğullarının ismi Juseppe’yi de küçük koçumuza verdik. Evin annesi Marisita’nın adını da bir başka koyunumuza verdik.” diye konuştu.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kadın Çoban, Afife Küçükbenli, Koyun Keçi Panayırı, Kayseri
Link: Kadın Çobanın Başarısı!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız