Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çocuklar Yetiştirdiği Domatesleri Yarıştırdı

Keçiören İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün 10-12 yaş grubundaki öğrenciler arasında düzenlediği “Saksıda Domates Yetiştirme Yarışması”nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.


Günümüzde kentlerde tüketim toplumu haline gelmiş çocuklara domates fidesi dağıtılarak sorumluluk duygularını geliştirmek, bitkilerin gelişim evrelerini gözleme, ortaya çıkan sorunlarla başa çıkma, üretim yapmanın keyfini tatma ve tecrübelerin paylaşımı konularında kendilerini geliştirmeleri amacıyla Mayıs ayında öğrencilere yetiştirmeleri için 5 bin fide dağıtan Keçiören İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaptığı projenin sonuçlarını da görme imkanı buldu. Keçiören Kaymakamı Nusret DİRİM, İl Müdür Yardımcısı Ramazan DEMİR, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Nüvit KESKINKILIÇ, İlçe Yöneticileri ve velilerin katıldığı törende birinci Semra DOĞAN, İkinci Büşra Uz ve üçüncü Yaren NAİR olurken bisiklet olan ödüllerini de protokolün elinden aldılar.

Yarışma öncesi öğrenci ve velilerin heyecanları yüzlerinden okunurken, dereceye girenlerin mutluluğu görülmeye değerdi.

Bitkinin bakımı, üzerinde bulunan domates adedi, bitkinin gelişmişlik durumu ve öğrencilerin yaptıkları sunumu değerlendiren jüri üyeleri yarışmaya giren 39 öğrencinin domatesini puanlarken epeyce zorlandı. Jürinin sorularını yanıtlayan çocuklar, bitki yetiştirmeyi sevdiklerini ve değişik türden bitkileri yetiştirmeye devam edeceklerini söylediler. Hemen hemen tüm yarışmacı çocuklar jürinin “bitkiyi beslemek için ne verdiniz ?” sorusuna “su ve sevgimizi” cevabını vererek herkesi gülümsettiler.

Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bahadır AYDIN, bu yarışmada kaybedenin olmadığını ancak kazanın çok olduğunu belirterek, çocukların elektronik ortamdan uzaklaşarak doğayı keşfetme, canlıyı koruyup sevme gibi özelliklerin kazandığını ve yeni farkındalıkların oluştuğunu söyledi. İlçe Müdürü AYDIN projede emeği geçen herkese teşekkür ederek yarışma için çok emek harcayan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerine ayrıca teşekkür etti.

Keçiören Kaymakamı Nusret DİRİM ise Keçiören halkının 35-40 sene evvel yetiştirdikleri domateslerden bahsettiklerini ifade ederek, çocukların manavda gördüğü sebze ve meyvelerin yetiştirilmesinin ne kadar meşakkatli olduğunu görmelerini istediklerini söyledi. Katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren DİRİM, tüm katılımcıları birinci ilan etti.

Dereceye girenlere ödüllerini veren İl Müdür Yardımcısı Ramazan DEMİR ise eskiden saksıda hububat çimlendirdiklerini anlatarak çocukların artık sebze yetiştirdiğini bundan da büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Son dönemde kırsal alanda yaşanan gelişmeye dikkat çeken DEMİR, yarışmaya katılan öğrenci ve velilere teşekkür etti.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çocuklar, Domatesleri Yarıştırdı, domates, yarış
Link: Çocuklar Yetiştirdiği Domatesleri Yarıştırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız