Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Hal’deki çürük meyveler Suriyelilerin!

Suriyeli mülteciler hal’de çürük meyve topluyor


Batman’da sayıları 10 bini bulan Suriyeli Kürt mültecilerin çocukları, Batman sebze ve meyve hal’inde çürük sebze ve meyve toplamak için adeta yarışıyor.
 
SIRTLARINDAN TORBALAR İNMİYOR
 
İç savaşın sürdüğü Suriye’den kaçıp Batman’a yerleşen Suriyeli Kürt mültecilerin çocukları günün ilk ışıklarıyla birlikte soluğu sebze ve meyve halinde alıyor. Gruplar hal’inde sebze ve meyve halinin dört bir yanını dolaşan Kürt mültecilerin çocuklarına hal’deki esnaflar da yardımda bulunuyor. Torbalarıyla komisyoncuların işyerlerine gelen mültecilere esnaf müdahalede bulunmuyor. Sayıları 50 ila 60’ı bulan Kürt mültecilerin 14 ila 16 yaş arasındaki çocuklar sırtlarına aldıkları torbalara yerleştirdikleri sebze ve meyvelerle evlerinin yolunu tutuyor.

“YERLİ DARGELİRLİRENİ YERİNİ SURİYELİLER ALDI”
 
Batman Komisyoncular Derneği Başkanı Abit Taymur, son bir yılda Batman’a yerleşen Suriyeli mültecilerin sebze ve meyve hal’indeki çürük sebze ve meyveye adeta akın ettiklerini söyledi. Hal’de yükleme işlemleri sırasında yere düşen meyvelerin yanı sıra işyerlerine meyve talebinde bulunan Suriyeli mülteci çocuklara esnafın yardım ettiğini belirten Başkan Taymur, şöyle konuştu : “Daha önce Batman’ın varoşlarında kalan dar gelirlilerin çocukları yerdeki sebze ve meyveleri toplamaya gelirdi ama şimdi savaştan kaçan Suriyeli mültecilerin çocukları hal’e gelmeye başladı. Her esnaf üzerine düşeni yapıyor. Torbalarına meyve dolduruyor.”

NE BULSALAR GÖTÜRÜYORLAR
 
Batman sebze ve meyve hal’indeki çürük meyvelerin çoğunun Suriyeli Kürt mültecilerin aileleri tarafından götürüldüğünü belirten Başkan Taymur, şöyle devam etti: “Bu manzaralar elbette yürek burkuyor. Sabah işyerlerimizi açar açmaz Suriyeli mültecilerde tır ve kamyonlardan indirilen meyve kasalarını izliyor. Yere düşen meyveleri topluyorlar. Ayrıca çöplüğe atılan meyveleri de toplayan Suriyeli mültecilere esnaflar da sebze ve meyve yardımında bulunuyor. Hal’de ne bulsalar götüren Suriyeli mültecilere kimsenin karıştığı yok. Birçok esnaf onlara yardım ediyor. Evde yiyeceklerin olmadığını söyleyen Suriyelilere esnafımız sebze ve meyve ihtiyaçlarını imkanları da ölçüsünde karşılıyor.”
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Suriyeli, hal, çürük meyveler
Link: Hal’deki çürük meyveler Suriyelilerin!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız