Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Aydın’da Tarım Arazisi Yangını

AYDIN (İHA) - Aydın’da yol kenarında başlayan yangının helikopter ve uçakların müdahalesine rağmen büyümesi üzerine vatandaş seferber oldu yangın kontrol altına alındı. 2 Uçak ve 2 helikopterin müdahale etiği yangında 10 hektarlık tarım arazisi ve ormanlık alan kül oldu.


Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı Akçaköy yakınlarında Aydın-Ödemiş yolu üzerinde dün öğleden sonra yangın çıktı. Zeytinlik alanda başlayan yangına anında bir helikopter ile müdahale edilirken, yerden müdahalede geç kalındı. Karadan yangına müdahale eden ekip olmayınca ormanlık alana sıçrayan yangın daha da büyüdü. Yer ekiplerinin yangına müdahale için uzun süre bölgeye gelmemesine kızan köylüler yangını kontrol altına alabilmek için adeta seferber oldular. Yangının giderek büyümesi üzerine yangına iki uçak k edilirken, köylülerde yerden kendi imkanlarıyla yangına müdahale etti. Ellerine geçirdikleri tarım aletleri, zeytin dalları ve traktörün arkasına taktıkları tarım ilaçlama makinesiyle yangın söndürme mücadelesine girişen yüzlerce vatandaş kendi hayatlarını tehlikeye atarak yangının etrafın çevirdiler. Helikopter ve uçakların da müdahalesiyle köylüler yangını kontrol altına aldılar.

Yangında, zeytin, incir bahçeleri ve az miktarda ormanlık alan zarar gördü. Yaklaşık 10 hektarlık alanın kül olduğu yangın, orman arazözleri ve itfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesiyle söndürülebildi.
 
 

Ekleme Tarihi
09.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Aydın, Tarım Arazisi Yangını, yangın, tarım
Link: Aydın’da Tarım Arazisi Yangını




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız