Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Sevgiyle büyüyen domatesler

Gıda Tarım ve Hayvancılık Keçiören İlçe Müdürlüğü’nün 10-12 yaş grubundaki öğrenciler arasında düzenlediği “Saksıda Domates Yetiştirme Yarışması”nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Bahadır Aydın, bu yarışmada kaybedenin olmadığını ancak kazanın çok olduğunu belirtti. Aydın, bu tür etkinliklerle çocukların elektronik ortamdan uzaklaşarak doğayı keşfetme, canlıyı koruyup sevme gibi özellikler kazandığını ve yeni farkındalıklar oluştuğunu kaydetti.

Çocukların sorumluluk duygularını geliştirme, bitkilerin gelişim evrelerini gözlemelerini sağlama, üretim yapmanın keyfini tatma ve tecrübelerini paylaşma konularında kendilerini geliştirmeleri amacıyla Mayıs ayında öğrencilere yetiştirmeleri için 5 bin fide dağıtan Gıda Tarım ve Hayvancılık Keçiören İlçe Müdürlüğü yaptığı projenin sonuçlarını aldı.

Törene, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ramazan Demir, İlçe Yöneticileri ve velilerin katıldı.

Jüri üyeleri yarışmaya giren 39 öğrencinin ürünlerini puanlarken epeyce zorlandığı gözlenirken, yarışmada, Semra Doğan birinci, Büşra Uz ikinci ve Yaren Nair üçüncü oldu.

Öte yandan çocuklar, bitki yetiştirmeyi sevdiklerini ve değişik türden bitkileri yetiştirmeye devam edeceklerini söylediler.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Sevgiyle büyüyen domatesler, domates yarışması, saksıda domates, domates
Link: Sevgiyle büyüyen domatesler




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız