Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 22 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


'Alo Küpe Hattı' hizmette

Antalya'nın Alanya ilçesinde hayvan yetiştiricilerinin desteklerden daha çok yararlanmasını sağlamak ve küpeleme işlemlerinin yaygınlaştırılması amacıyla ücretsiz 'Alo Küpe Hattı' hizmete sokuldu. 12 bin 200 büyükbaş, 40 bin civarında küpelenmiş küçükbaş hayvanı bulunduğu ilçede, hattın yetişticiler için büyük avantaj sağlayacağı bildirildi.


Yeni doğan buzağı kayıtları, küpesi düşmüş sığırlar için küpe talepleri, ölmüş, kesilmiş zati ihtiyaç, kurbanlık olarak verilmiş hayvanların düşümlerinin en geç 7 gün içerisinde 444 26 96 nolu 'Alo Küpeleme Hattı'nın aranarak bildirilmesi gerekiyor. Hattı arayan yetiştiricilerin Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne büyükbaş hayvanları doğum yaptıktan sonra 20 gün içerisinde küpelenerek TÜRKVET sistemine kayıt ettirmesi şart.

20 günün üzerindeki hayvanların sisteme kayıt edilemediği gibi küpelenme işlemi de yapılamıyor. Buzağıların ana kulak numaralarının mutlaka bulunması gerektiğini ifade eden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, yetiştiricilerin küpesi düşen hayvanların kulak numarasını kendilerine bildirmesini istedi. Rüzgar, buzağılara zamanında küpe takılamaması alım, satım, ölüm durumlarının bildirilmemesi gibi güncelleme işlemleri yaptırmayan hayvan sahiplerinin teşviklerden yararlanamayacağını ifade etti. Bütün bunları önlemek ve zamanında hayvanların küpelenmesi için 'Alo Küpe Hattı' aktif hale getirdiklerini açıklayan Rüzgar, "Alanya'daki yetiştiricilerin bilgilerini ve telefon numaralarını sisteme yükledik. Alo küpeleme hattının numarası mesaj olarak üreticilerimize ulaştırılacaktır. Yetiştiricelerimiz sisteme 44 26 96 numarası ile ulaşabilecek. Akşam 19.00'dan sabah 07.00'a kadar ücretsiz olan hat diğer saatlerde 7 kuruş üzerinden ücretlendirilecektir. Bu hat arandığında bütün bilgiler veteriner hekimin cebine mesaj gittiği gibi benimde cebime de mesaj gelecek. Dolayısıyla hayvan küpelenmekte ve hayvan takibat altına alınmış oluyor. İlçemizde bu sistemin oturması için gerekli çalışmaları yapacağız." diye konuştu.

Başarıyla 8 ilde uygulanan sistem için Alanya'da bulunan 86 köy ve beldeyi 7 veterinere böldüklerini ifade eden Rüzgar, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanun'u gereği gereği tüm hayvan yetiştiricilerimiz hayvanlarını küpeletmek, TÜRKVET hayvan kayıt sistemine kayıt ettirmek, büyükbaş hayvanlar için pasaport almak, tüm tüm hayvan alım, satım işlemlerinin bu pasaportla yapmak ve pasaportlarını ilçe müdürlüğüne teslim etmek zorunda olduğunu kaydetti. 
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
11.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Alo Küpe Hattı, hizmette, TÜRKVET
Link: 'Alo Küpe Hattı' hizmette




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız