Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Göksu ırmağı kuruyor çiftçi endişeli

Mersin'in Silifke ilçesinde kentin ortasından geçen Göksu ırmağında su seviyesinin düşmesi ve deniz suyunun tatlı suyla karışması çiftçileri endişelendiriyor.

Ermenek Barajında bakım yapılması nedeniyle Gezende Barajı’nın kesilen suları Göksu ırmağının debisini düşürdü. Deniz suyu yaklaşık 5 kilometre mesafedeki Sökün köprüsünün bulunduğu yere kadar gelip tatlı suyla karıştı. Özellikle ova köylülerini endişelendiren bu durum sonrasında denizin gel-gitleri sonucunda ırmaktan gelecek olan tatlı suyunda kesilmesiyle arazilere tuzlu su karışıyor.

Silifke Böğürtlen Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Güngör, “Irmağın suyu günden azalıyor. Bizim endişemiz suyun kuruması. Son bir aydır suyumuz azaldı. Kentin ortasından geçen köprünün altından yürüyerek geçilir hale geldik. Yaz mevsiminde suyumuz normal aktı ama son bir aydır su kesildi. Deniz suyunun yer altı sularına karışmasından ve tuz oranın yükselmesinden korkuyoruz.” dedi.

Ova köylülerinin tuzlu su çekmeye başladıkları konusunda sık sık şikayet almaya başladıklarını açıklayan Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can da, Sökün, Kurtuluş ve Altınkum mevkiinden gelen şikayetler bulunduğunu kaydetti. Bu tür sorunların geçmiş yıllarda da yaşandığını vurgulayan Can, "Sorunun yaşandığı bu alanda ikinci merhale sulama kanalı çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar tamamlandığı zaman böyle bir sorun yaşanmayacak. Şuan tamamlanamamasının nedeni ise çiftçilerin istimlak bedelinin az bularak mahkemeye itiraz etmesi. Davalar sonuçlanır sonuçlanmaz Göksu ırmağı kurusa bile çiftçimiz etkilenmeyecek.” dedi.

DSİ Silifke Müdürlüğü yetkilileri, kısa sürede yeniden suyun bırakılmasını beklediklerini kaydetti. 
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
12.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Göksu ırmağı, kuruyor, çiftçi, endişeli, Göksu, Mersin Silifke, ırmak, su seviyesi
Link: Göksu ırmağı kuruyor çiftçi endişeli




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız